Πέμπτη Απρ 27
διαβάστε την με ένα κλικ
 

meganalysis

katiallo2

Γράφει ο Στέφανος Μαύρος

P2050002

Mavros IT Group - Backbone Computers
Computer Hacking Forensic Investigator
Certified Ethical Hacker
CHFI,CEH,WLE,PPA,CISA,NSA COC
Λεσβου 6, 11147, ΓΑΛΑΤΣΙ
Τηλ: 210 22 22 201
email: info @ mitgroup.gr

Τρίτη, 07 Ιούλιος 2009 09:16
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Αφορά σε υπολογιστές με Internet Explorer και λειτουργικό σύστημα Windows XP ή Windows Server 2003.

Το κενό ασφαλείας μπορεί να επιτρέψει απομακρυσμένη διαχείρηση απο hackers. Τα θύματα δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα για να έχουν μολυνθεί, εκτός από επίσκεψη σε μια τοποθεσία Web που της έχουν hacked (συμβιβαστεί).
Στην πλεινότητα των περιπτώσεων, οι χρήστες οδηγούνται στα συγκεκριμένα "hacked sites" από συνδέσμους (link) σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου που έλαβαν. Το κενό ασφαλείας που έχει την ονομασία "zero day" και που η Microsoft αποκάλυψε αφορά και επηρεάζει ένα μέρος του λογισμικού της που έχει να κάνει με την αναπαραγωγή video (Microsoft Video ActiveX Control) και στον τρόπο που αλληλεπιδρά με τον Internet Explorer.

Η Microsoft - επειδή δεν έχει ακόμα βρει τη λύση στο πρόβλημα - προτείνει την απενεργοποίηση του λογισμικού ως μία προσωρινή λύση.
Για να διορθώσετε το πρόβλημα πολύ απλά, αρκεί να πατήσετε εδώ και να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο που θα δώσει προσωρινά τη λύση στο κενό ασφαλείας. 


Η Microsoft σπάνια κάνει αυτού του είδος ανακηνώσεις μιας και έχει διορθώσει κατά καιρούς χιλιάδες παρόμια κενά ασφαλείας, στην προκειμένη περίπτωση και με τον τρόπο που ανακοινώθηκε, το κενό ασφάλειας είναι αρκετά σοβαρό.

Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2009 21:16
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Στα email σας μου δηλώνετε ότι σε ορισμένους γίνεται απενεργοποίηση του λογαριασμού τους και δεν μπορούν να μπουν στο facebook. Στη συνέχεια περιμένετε έως και ενάμιση μήνα να σας ξεμπλοκάρουν το account από το Facebook.

Γιατί γίνεται αυτό;
Το Facebook έχει και εχθρούς. Οι Spammers (αυτοί που στέλνουν απρόκλητη ή ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία) έστειλαν ψεύτικα e-mails στο Facebook με στόχο την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων των χρηστών και  άρχισαν να επιτίθενται με spam μηνύματα.

Από αυτά τα spam emails, κάποια από αυτά οδηγούν σε ένα site όπου αυτόματα γίνεται download adware χωρίς οι χρήστες να έχουν γνώση αυτού.
Ένα από αυτά τα sites, mygener.im (ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE. ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟ PC ΣΑΣ) είναι γεμάτο με κώδικα επίθεσης που χρησιμοποιείται για να εγκαταστήσει κακόβουλα προγράμματα στους υπολογιστές των χρηστών.

 Το Facebook απενεργοποιεί τους λογαριασμούς που συνδέονται με τις επιθέσεις spam, έτσι εσείς δεν έχετε λογαριασμό πλέον. Αυτό γίνετε δυστυχώς με τους λογαριασμούς στις περισσότερες των περιπτώσεων, πράγμα το οποίο δεν αναιρεί ότι μπορεί να έχει μπλοκάρει ο λογαριασμό σας από την μη σωστή τήρηση των όρων του Facebook.

Μετά από αυτό πρέπει να στείλετε μήνυμα στο facebook ώστε να σας ενεργοποιήσουν ξανά τον λογαριασμό σας. Όντως μπορεί να περιμένετε κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να σας απαντήσουν.

Παρακάτω σας δίνω δυο emails τα οποία δεν τα δίνει το facebook ώστε να έχετε απάντηση το συντομότερο δυνατόν.

appeals+nnn3vrn(at)facebook.com
info+nyqt1y1(at)facebook.com

οπου (at) βαζουμε το  @

Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2009 20:28
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

    Από σήμερα σας ενημερώνω ότι δε χρειάζεται σε καμία περίπτωση να κρατάτε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας.
Γιατί να κρατάτε άλλωστε;  Δεν πρόκειται ποτέ σε εσάς να χαλάσει ο σκληρός δίσκος με όλες τις φωτογραφίες της οικογένειάς σας και το αρχείο που κρατάτε τα τελευταία 2 χρόνια για τη δουλειά σας. Τρίβουμε τα χέρια μας, διότι ξέρουμε ότι βγάζετε όλοι πάνω από 4.000€ τον μηνά και είστε διατεθειμένοι να μας δώσετε ένα μέρος αυτού με χαρά για να σας ανακτήσουμε τα αρχεία σας!

     Όταν μπαίνετε στο ίντερνετ, μπορείτε να κατεβάζετε οτιδήποτε θέλετε και όποιο αρχείο σας πουν. 
Μην ανησυχείτε καθόλου: σας έχουμε βάλει μια μεγάλη μεμβράνη προστασίας από ένα ειδικό πολυεστερικό υλικό που σας αποτρέπει να πατήσετε το κουμπάκι του ποντικιού… αφού δεν παίρνετε από λόγια!

     Ποτέ μη βάζετε στον υπολογιστή σας προστασία έναντι των ιών…ΠΟΤΕ.
Α…Και αν κατά τύχη έχετε βάλει με την επιμονή κάποιου χαζοειδικού, όταν σας βγάλει κανένα παραθυράκι, έχεις virus, μη μασήσετε, ο ιός των χοίρων  δεν κολλάει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, κλείστε το παραθυράκι και συνεχίστε να εργάζεστε!

     Εάν ο γνωστός σας είναι παντογνώστης στους Η/Υ (και σε 25.000 άλλα πράγματα), αφήστε τον να ψαχουλέψει τα αρχεία σας και να σας λύσει το πρόβλημά σας…. Μετά από 3 ημέρες, όταν έχουν γίνει όλα αχταρμάς και σας πει να τον πάτε σε κάποιον τεχνικό (ώστε να μην σας χαλάσει ο ίδιος τον Η/Υ)…, κάνετε το εξής: παίρνετε τον Η/Υ και πηγαίνετε σε έναν τεχνικό. Με απορία του λέτε, βρε παιδί μου, χθες δούλευε κανονικά…και σήμερα δεν ανοίγει καθόλου!  
Αν σας χρεώσει λεφτά ο τεχνικός… (προσοχή, η απάντηση είναι SOS), απαντάτε: μα βρε παιδί μου, ένας φίλος που είδε τον Η/Υ μου είπε ότι δεν είναι και κανένα σημαντικό πρόβλημα!!!

     Όταν το λειτουργικό σύστημα σας ενημερώνει ότι το παρόν αρχείο μπορεί να είναι επιβλαβές για τον υπολογιστή σας…ΔΕΝ το λαμβάνετε υπόψη σας, αυτά έχουν φτιαχτεί για να σας καθυστερούν….το ίδιο και τα φανάρια στο δρόμο!

     Εάν ο υπολογιστής σας σταματήσει να αποκρίνεται όταν κάνετε τη δουλειά σας, δεν πρέπει να αγχώνεστε, πατήστε το κουμπάκι της επανεκκίνησης (reset). Τώρα, εάν μετά από 85 φορές δεν ήρθε στα ΙΣΑ του, δοκιμάστε άλλες 100 φορές… Μην το πάτε να το δουν, ακόμη και στο λαχείο ο ένας στους δύο κερδίζει, κάποια στιγμή θα το καταφέρετε! (όταν θα θέλει format).

     Ποτέ μην καθαρίζετε τον υπολογιστή σας.
Οι υπολογιστές φτιαχτήκαν με γνώμονα να δέχονται τα πάντα. Τους αρέσει ο καφές, τα νύχια, τα ψιχούλα, η γκρι σκόνη και η μαύρη σκόνη. Το καλύτερό τους όμως είναι οι κλωτσιές, διότι τα τσιπάκια τους είναι τόσο γερά κολλημένα που για να ξεκολλήσουν χρειάζεται… προσπάθεια!

     Στους υπολογιστές αρέσει να τους εγκαθιστάτε οιοδήποτε πρόγραμμα, όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά!
Αρχίστε λοιπόν να εγκαθιστάτε όσα θέλετε. Αν κάποια στιγμή δείτε τον υπολογιστή σας να πηγαίνει αργά, σκεφτείτε, μήπως ο υπολογιστής που πήρα είναι χαλιά και αργός; Εσείς δε χειρίζεστε τον υπολογιστή… μόνος του τα κάνει όλα!

     Όταν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα εξάρτημα (μνήμη, κάρτα γραφικών, σκληρό δίσκο κ.α.) εσωτερικά στον υπολογιστή σας, μη δώσετε σημασία στο εγχειρίδιο εγκατάστασης που λέει: πρέπει να έχετε κλειστό τον Η/Υ, ακολουθείστε την δική σας διαδικασία… Χαιρόμαστε πάντα να βλέπουμε τα υλικά σε πανέμορφες μάζες λιωμένου χαλκού και σιδήρου!

     Τελευταίο και πιο σημαντικό.
Ποτέ μα ποτέ μη λέτε τι ακριβώς έχετε κάνει ή έχει γίνει στον υπολογιστή σας όταν πηγαίνει για επισκευή: αρέσει στους τεχνικούς η χαρτομαντεία!
Ποτέ μα ποτέ
μην παίρνετε εσείς τηλέφωνο όταν έχετε ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή σας … Βάλτε ένα τρίτο άτομο να πάρει για εσάς που δεν έχει καμία σχέση με το πρόβλημα: αρέσει σε όλους να γνωρίζουν καινούργια πρόσωπα!

Σάββατο, 13 Ιούνιος 2009 21:12
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Η Microsoft ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί την Symantec και McAfee με μια δωρεάν υπηρεσία ιών για υπολογιστές, αλλά αυτό θα οδηγήσει σε μια άλλη αντιμονοπωλιακή υπόθεση στα δικαστήρια;


Αν και η Microsoft θα είναι απασχολημένη μετά από ένα ψεύτικο πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών μέσω του δικού της Malicious Software Removal Tool, η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει μια ελεύθερη υπηρεσία ιών στο άμεσο μέλλον. Η Microsoft σήμερα δοκιμάζει μια πρώιμη έκδοση (
beta έκδοση) του anti-virus στο εσωτερικό της εταιρείας με τους εργαζόμενους, ωστόσο υπάρχουν σχέδια να προβεί σε δημόσια διάθεση στην ιστοσελίδα της Microsoft. Η κίνηση για την παροχή δωρεάν anti-virus  θέτει τη Microsoft στον χάρτη, ως αντίπαλος της  Symantec και McAfee. Ωστόσο, η μετάβαση αυτή μπορεί  να προκαλέσει σπινθήρα πιο αντιμονοπωλιακών αντιπαραθέσεων για τη Microsoft, που θεωρείτε ως το μέσο που κυριαρχεί σε μια άλλη πτυχή της αγοράς PC.

Κωδικό όνομα Morro, αυτή θα είναι η ονομασία του δωρεάν
antivirus της Microsoft. Αντλεί το όνομά του από τη Βραζιλία, παραλία Morro de Sao Paolo (ελπίζω να μην μας τα κάνει θάλασσα).
Σύμφωνα με τη Microsoft το Morro θα εντοπίζει ιούς, spyware, rootkits και trojans. Δεν θα έχει ωστόσο δυνατότητες όπως «κλείδωμα» ανεπιθύμητων sites ώστε να μην μπαίνουν τα παιδιά, δυνατότητα που δίνουν τα προγράμματα antivirus που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

 Βέβαια η Microsoft είχε προσπαθήσει ξανά να μπει στα χωράφια των antivirus με την έκδοση του LiveOneCare εάν το θυμάστε, αλλά κατέληξε σε μια μεγάλη εμπορική αποτυχία.

 Η Microsoft έχει και ένα προβληματάκι, όπως σας είπα παραπάνω με έναν ιό, τον Win32/InternetAntivirus και μόλις στις 10.06 εάν θυμάμαι καλά έβγαλε ένα update για το δικό της Malicious Software Removal Tool, ώστε να μην κτυπάει τα δικά της λογισμικά (λογισμικά windows).

 

Γιατί δεν ασχολιέται τώρα με την ενδυνάμωση των Windows, αφού έχει την πίτα της αγοράς στο λογισμικό και ασχολιέται με antivirus δεν το ξέρω, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι η αλυσίδες συνεργασιών δεν πρέπει να σπάνε… χαμένος δεν θα είναι αυτός που έχει την ειδίκευση.

Σάββατο, 13 Ιούνιος 2009 14:03
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

 

Σχεδόν σίγουρα OXI. Μεγάλο μέρος της υποδομής - των εξυπηρετητών, καλώδια και δορυφόρους, και η παροχείς υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) που τους  λειτουργούν - είναι σε ιδιωτικά χέρια.

Μια κυβέρνηση μπορεί να είναι σε θέση να δώσει εντολή ότι οι φορείς πρόσβασης στο έδαφός τους  να κλείσουν, αλλά οι άνθρωποι μπορούν ακόμη να λαμβάνουν  δεδομένα μέσω δορυφορικούς δεσμούς που ελέγχονται από εταιρείες που δεν λογοδοτούν σε αυτή την κυβέρνηση. Για να παρατείνουν την παύση λειτουργίας τους πέραν των εθνικών συνόρων είναι ελάχιστα πιθανό. "Μια πολύ ισχυρή κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για τη χώρα της, αλλά θα ήταν πολύ δύσκολο να το κάνει σε παγκόσμια βάση», λέει ο Milton Mueller της διεθνούς Διακυβέρνηση του έργου.

Είναι  δύσκολο να σκεφτώ ένα λόγο γιατί μπορεί να θέλει κάποιος να κλείσει το internet. Ακόμη και οι μεγαλύτερες  επιθέσεις  στον κυβερνοχώρο προκαλούν πολύ λιγότερη οικονομική ζημία από το κλείσιμο του διαδικτύου.

Θυμάμαι ότι η μεγαλύτερη επίθεση που έγινε ποτέ κατά του διαδικτύου ήταν τον  Φεβρουάριο του 2007, ακόμη την έχω στο μυαλό μου,  η δυσκολία του εγχειρήματος ήταν μεγάλη. Η επίθεση προσδιορίστηκε στο να κτυπήσουν 13 ”root servers  (που φέρουν κατάλογο όλων των διευθύνσεων του διαδικτύου παγκοσμίως - στοιχεία ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία του δικτύου ).
Δύο servers,  στις ΗΠΑ, επλήγησαν, αλλά με 11 άλλους άθικτους, η επίθεση απέτυχε.

Η ICANN έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει μια πρόσθετη εγγύηση, ένα  σύστημα γνωστό ως Anycast, με το οποίο  κάθε ένας από τους 13 root servers  θα λειτουργεί επίσης ως αντίγραφο, ή καθρέφτης, για ορισμένους από τους άλλους. Ένας  root server στην Καλιφόρνια μπορεί να αντανακλάται σε Ταϊβάν ή τη Μέση Ανατολή.
Με αυτό το κόλπο ουσιαστικά έχουν εκατοντάδες root servers αυτών, αδύνατο να κτυπηθούν ταυτόχρονα.


Το διαδίκτυο είναι εδώ για να μείνει.
Πρέπει να το συνηθίσεις.

 

 

Σάββατο, 13 Ιούνιος 2009 13:20
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ INTERNET;

Μάλλον - για τώρα. Το Διαδίκτυο είναι ένα μείγμα ετερόκλητων διασυνδεδεμένων υπολογιστών, πολλά από τα μεγάλα δίκτυα για τα πανεπιστήμια, τις επιχειρήσεις και τα λοιπά.

Αυτό που ενώνει το δίκτυο των δικτύων είναι η γλώσσα επικοινωνίας είναι γνωστή ως το Transmission  Control  Protocol και του πρωτοκόλλου του Ίντερνετ, συλλογικά, το πρωτόκολλο TCP / IP.

Υπάρχουν επίσης ορισμένα μεγάλα δίκτυα που χρησιμοποιούν διαφορετικά πρωτόκολλα και οι οποίες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό απομονωμένα από το Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων κάτι που ονομάζεται FidoNet, η Bulletin Board Systems η οποία συνδέει τα πάντα μέσω του παγκόσμιο τηλεφωνικό δίκτυο, καθώς και μια χούφτα των στρατιωτικών δικτύων.

Ωστόσο, ενώ μια κοινή γλώσσα έχει αποδειχθεί το κλειδί για την εκπληκτική επιτυχία του Διαδικτύου, μια άλλη μορφή της γλώσσας - αυτή τη φορά του ανθρώπου - θα μπορούσε ενδεχομένως να ενεργοποιήσει την κατάτμηση σε πολλά ξεχωριστά περιφερειακά Internets. Το 2007, υπό την πίεση της Κίνας και της Ρωσίας, το ICANN,  επιτρέπει τη χρήση με μη λατινικούς χαρακτήρες στις online διευθύνσεις. Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει δισεκατομμύρια Κινέζους  και Ρωσόφωνων χρήστες  του Διαδικτύου, καθιστώντας ευκολότερη την επικοινωνία και τη βελτίωση της online συναλλαγές στο εσωτερικό των χωρών αυτών. Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να είναι η αρχή του τέλους για το internet όπως το ξέρουμε.

Μια πιθανότητα είναι ότι θα μπορούσαμε να δούμε την εμφάνιση των ονομάτων τομέα (domain names) που δεν είναι αναγνωρισμένη από το υπόλοιπο δίκτυο. Αν oi διακομιστές ή οι δρομολογητές δεν δημιουργήθηκαν  για να αναγνωρίσουν τους χαρακτήρες σε αυτές τις διευθύνσεις, τα ονόματα τομέα δεν θα είναι εύκολα προσβάσιμα από όλα τα μέρη του κόσμου.

Ακόμη χειρότερα, αν θα έρθει, λέει, η κινεζική κυβέρνηση και αποφασίσει να δημιουργήσει τον δικό της ριζικό κατάλογο των κινεζικών ονομάτων τομέα, που πραγματοποιήθηκε στους δικούς  τους υπολογιστές και είναι ανεξάρτητη από τις ΗΠΑ με βάση τον υπάρχοντα κατάλογο, αυτό θα μπορούσε να δώσει στις κινεζικές αρχές ελέγχου να έχουν την εξουσία να απομονώσουν κατά τόπους την πρόσβαση των πολιτών της, βγάζοντας τους από το υπόλοιπο δίκτυο. Έτσι κύριοι και κυρίες μπορώ και εγώ να ελέγχω τον λαό μου και να του δίνω ότι θέλω εγώ...!!!

Κύριοι  τι  προβλέπω.
Τα ως άνω  θα μας οδηγήσουν στον δρόμο προς ένα  διαιρεμένο  διαδίκτυο : ένα τμήμα που θα ελέγχεται από τις ΗΠΑ, ένα  από την Κίνα, και ένα άλλο  από τη Ρωσία.

 
Όλα πρέπει να τα χωρίσουν, εδώ χώρισαν λαούς και λαούς, δε θα χωρίσουν ένα τεχνολογικό επίτευγμα για να ελέγχουν τις πληροφορίες και τα όντα που τις διακινούν..!!!

 

 

Τρίτη, 19 Μάιος 2009 18:56
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί η διάταξη νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.Ετσι δόθηκαν στη δημοσιότητα μερικά από τα ονόματα των συλληφθέντων.Διαβάστε το ρεπορτάζ και το αφιέρωμα του ΤΒ Χωρίς Σύνορα. Τι πρέπει να ξέρουν παιδιά και γονείς.

Από τους συλληφθένες, ο αρχιμανδρίτης ονομάζεται Φώτης Μακρυστάθης λειτουργεί στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου Σπάρτης και διαμένει στον Πειραιά.Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στην κατοχή του βρέθηκε το σκλήρότερο υλικό.   Συνελήφθησαν ακόμη οι μηχανικοί Γιώργος Ηλιόπουλος και  ο Σπύρος Συμεωνίδης,  ο γιατρός-νευροχειρουργός Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης του Κωσταντίνου , ο επιχειρηματίας Φαίδων Χασιώτης.  ο Άρης Μπαχαριάν(dj στην Μύκονο), ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καρέζης και  ο αξιωματικός του Στρατού Γιώργος Παπαδημητρίου.

   Η επιχείρηση εντοπισμού των υπόπτων είχε την κωδική ονομασία Μyοsis και κράτησε 3 μήνες. Ξεκίνησε από σήμα της Ιντερπόλ, αφού είχαν εντοπιστεί από την Αστυνομία του Λονδίνου περισσότερες από 200 ιστοσελίδες που διακινούσαν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.Ορισμένοι από τους παρόχους και χρήστες του υλικού ήταν οι Ελληνες που συνελήφθησαν μετά από ενέργειες της Υπηρεσίας για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος. 

  Συμφωνα με πληροφορίες το υλικό ήταν ιδιαίτερα σκληρό, όπως πχ. βίντεο με βρέφη ηλικίας από 6 μηνών,που είναι δεμένα στους αγκώνες και κακοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες.Κόστιζε περίπου 80 $ και οι κατηγορούμενοι το αγόραζαν με πιστωτικές κάρτες   Εχουν μέχρι στιγμής εκδοθεί 25 εντάλματα σύλληψης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα.

Κυριακή, 03 Μάιος 2009 18:17
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Βλέπω στα email που μου στέλνεται, ότι ακόμη έχετε προβλήματα με το autorun των δίσκων σας.
Παρακάτω σας δίνω τον τρόπο πως να ξεφύγετε από τον ιό που μπαίνει στο autorun των δίσκων.


<Προσοχή στο τι πατάμε, εντάξει; >

1. έναρξη ->εκτέλεση->γράψτε στην καρτελίτσα 'regedit' για να ανοίξει η registry

2.Πηγαίνατε στην καταχώριση "HKEY_CURRENT_USER\ Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Explorer\MountPoints2"

3. Δεξί κλικ στην καταχώριση 'mountpoints2' και διαλέξτε δικαιώματα

4. Πατήστε κλικ στο κουμπάκι "για προχωρημένους" και στη επόμενη καρτέλα ξετσεκάρετε την επιλογή "Μεταβίβαση των καταχωρίσεων δικαιωμάτων από το από το γονικό....." και στο παραθυράκι που θα πεταχτεί πατήστε το κουμπάκι κατάργηση και μετά πατήστε ναι και οκ και οκ να σώσετε της αλλαγές και να κλείσουν τα παράθυρα


Τώρα αν βάλετε μολυσμένο usb στικακι η εξωτερικό δίσκο δεν θα μολυνθείτε ποτέ.
Με τον τρόπο αυτό έβγαλα τα δικαιώματα που είναι υπεύθυνα για το autorun, πλέον δεν θα υπάρχει αυτόματη εκτέλεση USB δίσκου.
Δεν έγινε κατάργηση εγραφών.


(ισχύει μόνο για XP)

Σάββατο, 02 Μάιος 2009 20:09
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

1.  Η αύξηση του ορίου των λήψη του Internet Explorer. Η αρχική ρύθμιση για IE σας επιτρέπει να κατεβάσετε δύο αρχεία ταυτόχρονα.
Για να αυξηθεί το όριο αυτό, για παράδειγμα, μέχρι και 16 εκκινήσιμο κατεβάσετε ταυτόχρονα ανοικτό το Registry Editor (regedit από την γραμμή) και προσδιόρισε το κλειδί HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Internet Settings.
Δημιουργήθηκε μια νέα βασικά μέσα από την επιλογή "Νέα => τιμή DWORD" με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού: πληκτρολογήστε "MaxConnectionsPer1_0Server", όπως το όνομα του κλειδιού και "16" ως αξία. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να προσθέσετε ένα βασικό "MaxConnectionsPerServer" πάντα τη θέση "16" ως αξία.

2. Disable Indexing Service. Η υπηρεσία ευρετηρίου για Windows καταναλώνει ένας μεγάλος αριθμός των πόρων του συστήματος και είναι συχνά η κύρια αιτία αιφνίδιου επιβράδυνση. Η απενεργοποίηση αυτής της υπηρεσίας μπορείτε να αποθηκεύσετε σκληρό δίσκο για την αύξηση των επιδόσεων. Πηγαίνετε στο Control Panel, επιλέξτε Administrative Tools => Υπηρεσίες "και στη συνέχεια προσδιόρισε το" Indexing Service ". Επιλέξτε το και κάντε κλικ στο κουμπί δεξιά επιλέξτε "Ιδιότητες" Επιλογή "Stop" και που το "Startup Type" για να "εγχειρίδιο". Ημερομηνία "OK".

Περισσότερα: Οδηγοί 02/05/09: 4 κόλπα για την επιτάχυνση των Windows XP

Σάββατο, 02 Μάιος 2009 20:02
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Περίοδος εγρήγορσης για την Microsoft από την μια η ταχεία ανάπτυξη του επόμενου λειτουργικού της, Windows 7, από την άλλη η διάθεση του service pack 2 των Windows Vista και Office 2007.
Mέσα σε αυτά έρχεται και η πληροφορία για την ανάπτυξη του νέου προγράμματος ασφαλείας με την κωδική ονομασία Morro,που ουσιαστικά αποτελεί εξέλιξη του Windows One Live Care. H Microsoft ωστόσο βρίσκεται υπό σκέψη για το ποιό θα είναι το τελικό όνομα του νέου της antimalware. Μερικά από αυτά που συζητούνται είναι τα εξής:
Microsoft Security Essentials, Microsoft Antivirus Plus, Microsoft Personal Security, and Microsoft Security Fundamentals.
Πάντως πέρα από τον προβληματισμό του ονόματος, επί της ουσίας η νέα εφαρμογή υπόσχεται την μέγιστη προστασία κατά κακόβουλων προγραμμάτων, με την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση πόρων από το σύστημα.
Το Morro βρίσκεται ακόμα σε στάδιο alpha testing για οποιοδήποτε νόμιμο κάτοχο των Windows και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι έτοιμο στην τελική του έκδοση μέσα στο 2ο μισό του 2009.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL