Πέμπτη Απρ 27
διαβάστε την με ένα κλικ
 

meganalysis

katiallo2

Γράφει ο Στέφανος Μαύρος

P2050002

Mavros IT Group - Backbone Computers
Computer Hacking Forensic Investigator
Certified Ethical Hacker
CHFI,CEH,WLE,PPA,CISA,NSA COC
Λεσβου 6, 11147, ΓΑΛΑΤΣΙ
Τηλ: 210 22 22 201
email: info @ mitgroup.gr

Παρασκευή, 19 Μάρτιος 2010 19:45
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Η NVidia έβγαλε ένα νέο πακέτο με drivers για τους κατόχους GeForce καρτών, ζητώντας συγγνώμη από όσους αντιμετώπισαν προβλήματα όταν εγκατέστησαν την προηγούμενη έκδοση των drivers που είχε βγάλει. Αν θυμάστε, πριν από περίπου 2 βδομάδες η έκδοση 196.75 των drivers που είχε βγάλει, προκαλούσε προβλήματα υπερθέρμανσης στις κάρτες γραφικών. Το πρόβλημα ήταν τόσο σοβαρό που όχι μόνο “ψήθηκαν” κάποιες κάρτες, αλλά δημιουργήθηκαν προβλήματα σε motherboards και επεξεργαστές λόγω της μεγάλης αύξησης της θερμοκρασίας.

Η NVidia ακόμη αναφέρει ότι με τους νέους drivers (έκδοση 197.13), όχι μόνο λύθηκε το πρόβλημα υπερθέρμανσης, αλλά βελτιώθηκαν και οι επιδόσεις των καρτών σε κάποια παιχνίδια μέχρι και 30%. Ακόμη να αναφέρω ότι οι νέοι drivers υποστηρίζουν και τις νέας γενιάς κάρτες ION, όπως επίσης και τις GeForce GT 320, GT 330 και GT 340. Επιπλέον έγινε update του PhysX στην έκδοση 9.10.0129, του HD Audio Drive στην έκδοση 1.0.9.1 και προστέθηκε υποστήριξη για SLI σε αρκετά νέα παιχνίδια (Assassin Creed II, Battlefield: Bad Company 2, Command and Conquer 4: Tiberium Twilight, Grand Theft Auto IV: Episodes from Liberty City, Mass Effect 2, Napoleon: Total War, και Zombie Driver).

Τέλος να αναφέρω ότι η συγκεκριμένη έκδοση δεν έχει ακόμη πιστοποίηση WHQL, ωστόσο η NVidia τη συνιστά, ειδικά αν έχετε ακόμη περασμένη την έκδοση 196.75.

Download: Windows 7 and Vista 32-bit | Windows 7 and Vista 64-bit | Windows XP 32-bit | Windows XP 64-bit

Παρασκευή, 19 Μάρτιος 2010 19:40
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορες "μέθοδοι" στο Facebook που υπόσχονται να σας αποκαλύψουν καλά κρυμένα μυστικά, όπως για παράδειγμα ποιοι επισκέπτονται το προφίλ σας. Εκτός από τα διάφορα groups που δίνουν οδηγίες του τύπου "προσκαλέστε όλους τους φίλους σας", τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν και υποτιθέμενα applications, τα οποία επιχειρούν να ξεγελάσουν τους χρήστες που θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες για τις επισκέψεις στο προφίλ τους.


Oι εφαρμογές αυτές εμφανίζονται ως posts από φίλους οι οποίοι έχουν κάνει το λάθος να τα εγκαταστήσουν. Μάλιστα, μερικές από αυτές τις εφαρμογές στέλνουν μηνύματα όπου απεικονίζονται κολάζ φωτογραφιών, θέλοντας έτσι να ενισχύσουν την ψευδαίσθηση της εγκυρότητας. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Rik Ferguson της Trend Micro που ερεύνησε το θέμα, οι εφαρμογές αυτές δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να παραπέμπουν σε άλλες εφαρμογές, με στόχο να αυξήσουν τα διαφημιστικά έσοδα για τους δημιουργούς τους.

Ο Ferguson υπογραμμίζει ότι το Facebook δε δίνει την τεχνική δυνατότητα για καταγραφή των ατόμων που επισκέπτονται το προφίλ του κάθε χρήστη. Συνεπώς, όσο κι αν επιμένει μια εφαρμογή ή ένα group ότι "ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!" ή "REALLY WORKS!!!", η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να σας δώσει πληροφορίες για το ποιοι βλέπουν το προφίλ σας.
Παρασκευή, 19 Μάρτιος 2010 19:29
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

 

Χάκερς έχουν βάλει στο μάτι τα εκατομμύρια των χρηστών του Facebook, με μια νέα απάτη μέσω e-mail, που προσπαθεί να υποκλέψει passwords, σύμφωνα με την εταιρία McAfee, η οποία αναπτύσσει το ομώνυμο λογισμικό anti-virus. Ήδη αρκετοί χρήστες...


του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου έχουν λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία προσποιούνται ότι προέρχονται από το Facebook και τους ενημερώνουν ότι δήθεν ο κωδικός πρόσβασης τους έχει ρυθμιστεί ξανά, γι’ αυτό οι χρήστες καλούνται να κάνουν «κλικ» σε ένα σύνδεσμο για να τον αποκτήσουν και πάλι.

Όμως το συνημμένο αρχείο στο e-mail αν το ανοίξει ο χρήστης δεν είναι παρά ένα πρόγραμμα υποκλοπής κωδικών, που εγκαθίσταται στον υπολογιστή του ανυποψίαστου και μπορεί να υποκλέψει οποιοδήποτε άλλο password π.χ. για τραπεζικές συναλλαγές, που δεν σχετίζεται καν με το Facebook.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της McAfee, «η απειλή είναι εν δυνάμει πολύ επικίνδυνη λαμβανομένου υπόψη ότι υπάρχουν πάνω από 350 εκατ. χρήστες του Facebook που θα μπορούσαν να πέσουν θύματα της απάτης».

 

Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010 17:13
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

                                                                           

Με μια απόφαση του που θα ξεκινήσει μια τεράστια συζήτηση στην Ισπανία άλλα και ολόκληρη την Ευρώπη, o Raul N. García Orejudo, Ισπανός δικαστής στην υπόθεση  εκδίκασης του Jesus Guerra, ιδιοκτήτη σελίδας απ’ όπου μπορεί κανείς να κατεβάσει μουσική,  έκρινε νόμιμες τις σελίδες που περιέχουν links προς περιεχόμενο, που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Επίσης θεωρεί νόμιμο και τον διαμοιρασμό τέτοιου περιεχομένου (μέσω torrent για παράδειγμα) αν γίνεται για μη κερδοσκοπικούς λόγους!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση:

“P2P networks are mere conduits for the transmission of data between Internet users, and on this basis they do not infringe rights protected by Intellectual Property laws”

Ο παραπάνω λόγος ήταν αρκετός για τον δικαστή, ώστε να αρνηθεί το κλείσιμο της σελίδας του Guerra. Άλλωστε αν αγνοήσουμε αυστηρά το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, η σελίδα αυτή (όπως και άλλες παρόμοιες) δεν διαφέρουν σημαντικά… από το Google, μέσα από το οποίο επίσης μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε παράνομα (εντός ή εκτός εισαγωγικών) αρχεία.

Αυτό σημαίνει ότι τα torrent sites στην Ισπανία είναι πλέον νόμιμα, αφού όπως λέει ο ίδιος ο δικαστής: δεν υπάρχει νόμος, που να αποδεικνύει το αντίθετο. Με πολύ απλά λόγια οι σελίδες μπορούν να φιλοξενούν torrents, οι χρήστες να τα κατεβάζουν ή και να ανεβάζουν τέτοια αρχεία, αρκεί κανένας να μην έχει κέρδος από όλη αυτή την διαδικασία.

Πόσο θα κρατήσει αυτό; Κανείς δεν ξέρει, άλλα οι Ισπανοί χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα και να κατεβάζουν άφοβα ότι αρχεία θέλουν.

Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 20:00
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Εμείς μπορούμε να κάνουμε λίγο ...μπακαλική: Το κόστος του cd μαζί με τη χάραξη, το κουτί, το εξώφυλλο και τη ζελατίνα είναι λιγότερο από 1 ευρώ. Βάλε και 1,06 ευρώ την ΑΕΠΙ (στις μεγάλες παραγωγές το ποσοστό της ΑΕΠΙ σίγουρα μικραίνει). Βάλε και ...όσο νομίζεις το στούντιο, οι μουσικοί οι μαέστροι κλπ., να πούμε άλλο 1 ευρώ. Τρία το σύνολο. Να βάλουμε κι άλλο ένα ευρώ οι μεσάζοντες (τα δισκάδικα) φτάσαμε τα τέσσερα. Κάντα πέντε ευρώ γιατί είμαστε κουβαρντάδες! Από τα 5 ευρώ πώς φτάνουμε στα 15 ρε μάγκες; Τι σόι εμπόριο είναι αυτό; Και μιλάμε για μικρές έως μέτριες παραγωγές. Αν φυσικά ένας δίσκος πουλήσει 50 χιλιάδες κομμάτια, τότε το κόστος παραγωγής αντιστοιχεί σε μερικά λεπτά ανά cd (αφού σίγουρα το στούντιο δε στοιχίζει 50.000 ευρώ!).
Να μη μιλήσουμε για τις συλλογές και τις επανεκδόσεις. Ούτε στούντιο ούτε μουσικοί ούτε ...τίποτα. Παίρνεις τις κόπιες και τις δίνεις για χάραξη.  Εκεί σε θέλω κυρά-εταιρία, να μου δικαιολογήσεις πώς ένα δισκάκι που κοστίζει 1,5 - 2 ευρώ, φτάνει να πουλιέται 10 ευρώ (στην καλύτερη περίπτωση).
Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 19:22
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Δίνεται η εντύπωση ότι όσοι κατεβάζουν απο το internet είναι σεσημασμένοι εγκληματίες. Χρησιμοποίησαν φράσεις του τύπου "υπεράνω υποψίας" κτλ ενώ όταν μιλάνε για πολιτικούς και άλλους που έχουν κλέψει το δημόσιο χρήμα χρησιμοποιούν το "κύριος" και τους φιλοξενούν για να μας εκθέσουν τις "αποψεις" τους. Είπαμε να κάνουμε λιγο τους μακάκες, αλλά μπάστα.... θα έχουμε συνέχεια!!!!

 

 

Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2010 20:54
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

 

Η Blizzard (εταιρία Games) συνιστά να απεγκαταστήσετε τους NVIDIA 196,75 οδηγούς, καθώς και να τους υποβαθμίσετε στην προηγούμενη έκδοση του προγράμματος οδήγησης: 196,21. Αυτο δεν αφορά μόνο στην εφαρμογή, αυτό είναι ένας παγκόσμιος συναγερμός για κάθε gamer εκεί έξω.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε 3D εφαρμογή (π.χ. παιχνίδια) με τη λειτουργία αυτών των οδηγών εκτίθενται σε υπερθέρμανση της κάρτας γραφικών  και, σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, θα προκαλέσει βλάβη της κάρτα γραφικών, μητρική πλακέτα ή βλάβη επεξεργαστή. Η μητρική πλακέτα, επεξεργαστής ή κάρτα γραφικών δεν καλύπτονται από εγγύηση εαν προκληθεί βλαβη απο τους οδηγους 195,75. Ορισμένοι παίκτες είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση παίζοντας παιχνίδια έντασης όπως World of Warcraft, farcry 3, Crysis και πολλά άλλα παιχνίδια με ρεαλιστικά γραφικά.

 Σύντομα αναμένεται νέα έκδοση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της Nvidia στα forum της, που θα λύνει το πρόβλημα. Ως τότε… προσοχή!

 

Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2010 13:51
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
 

Το Twitter κλειδώνει πολλούς χρήστες από το σύστημα σήμερα το πρωί, αποστέλη ανακοινώσεις ότι, πρέπει να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασής σας, προκειμένου να ανακτήσετε την πρόσβαση στην υπηρεσία, λόγω ανησυχιών για μια πιθανή επίθεση phishing.


Δεν ξέρουμε κατα πόσο αυτο ειναι 100% σωστο.

Έχουμε επαφή με την Twitter για περισσότερες πληροφορίες, αλλά προς το παρόν μπορεί να είναι σοφό να αλλάξετε τον κωδικό σας, ανεξάρτητα από το αν έχετε λάβει αυτό το e-mail ή μη.

    
Μόλις χθες, Sophos δημοσίευσε μια έκθεση έδειξε ότι οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και Twitter είναι όλο και περισσότερο στοχευμένες επιθέσεις σε αξιόποινες πράξεις στον κυβερνοχώρο.

Κυριακή, 31 Ιανουάριος 2010 02:10
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail


Ας λύσουμε άλλη μια  ταλαιπωρία του Facebook: όταν φεύγετε από το site, οι συνομιλίες σας μένουν πίσω.
Δεν θα ήταν συμπαθητικό εάν θα μπορούσατε να έχετε Facebook chat  ανεξάρτητα από τι site επισκέπτεστε;

Εάν χρησιμοποιείτε Firefox ως web browser σας, μπορείτε να προσθέσετε Facebook chat στο Sidebar, έτσι κρατά ζωντανό και ενεργό ακόμη και ενώ περιηγείστε αλλού. (Θεωρώ επίσης μια πιο βολική θέση την κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.)

Δείτε πώς μπορεί να συμβεί αυτό:

   1. Στο Firefox, πατήστε το πλήκτρο Ctrl-B για να ανοίξετε το Sidebar στην προβολή σελιδοδεικτών.
   2. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο σελιδοδεικτών που θέλετε να προσθέσετε το Facebook chat, στη συνέχεια,
       επιλέξτε New Bookmark (νέο σελιδοδείκτη).
   3. Ονομάστε το νέο σελιδοδείκτη Facebook Chat, στη συνέχεια, επικολλήστε την
       ακόλουθη διεύθυνση http://www.facebook.com/presence/popout.php 
   4. Τοποθετήστε το σελιδοδείκτη στην πλαϊνή μπάρα, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.


Τώρα απλώς κάντε κλικ στο νέο σελιδοδείκτη και νάτο: Facebook chat στο sidebar.

Όχι πολύ δύσκολο ε;

 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL