Πέμπτη Απρ 27
διαβάστε την με ένα κλικ
 

meganalysis

katiallo2

Γράφει ο Στέφανος Μαύρος

P2050002

Mavros IT Group - Backbone Computers
Computer Hacking Forensic Investigator
Certified Ethical Hacker
CHFI,CEH,WLE,PPA,CISA,NSA COC
Λεσβου 6, 11147, ΓΑΛΑΤΣΙ
Τηλ: 210 22 22 201
email: info @ mitgroup.gr

Παρασκευή, 24 Σεπτέμβριος 2010 08:57
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

 

Με το Microsoft Office 2007, η Microsoft εισήγαγε μια νέα σειρά από μορφές αρχείων:. Docx,. Xlsx, και. Pptx, όλα δεν είναι συμβατά με προηγούμενες εκδόσεις του Microsoft Office. Έτσι, αν κάποιος σας στέλνει ένα έγγραφο του Word 2007 και χρησιμοποιείτε το Word XP, εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος σας περιμένει. Ευτυχώς, η αποτύπωση είναι εύκολη: Χρησιμοποιήστε το plugin του Office που ονομάζεται Microsoft Office Compatibility Pack για το Word, Excel και PowerPoint 2007.

Εάν δεν θέλετε να πάτε σε ολη αυτη την διαδικασία και το μόνο που χρειάζεται ειναι να μετατρέψετε ένα μόνο. Docx αρχείο, πηγαινετε εδω docx-converter.com. Φορτώστε το αρχείο σας, επιλέξτε την προτιμώμενη μορφή σας (. Doc είναι μόνο μια επιλογή), και πληκτρολογήστε τη διεύθυνση email σας. Σε μια στιγμή, πρέπει να πάρετε ένα σημείωμα που περιέχει μια σύνδεση για να κατεβάσετε το αρχείο μετατροπής. Είναι μια δωρεάν υπηρεσία.

Παρασκευή, 24 Σεπτέμβριος 2010 08:37
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
O ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ NETIQUETTE


ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο όρος Netiquette προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων network και etiquette και ελεύθερα αποδίδεται ως Πρωτόκολλο του Δικτύου. Πρωτόκολλο με την έννοια του κώδικα αποδεκτής κοινωνικής ή / και επίσημης συμπεριφοράς, μια ομάδα κανόνων που προσδιορίζει το πώς θα έπρεπε να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι όταν βρίσκονται στο διαδίκτυο.

Όταν έρχεσαι σ' επαφή μ' ένα νέο πολιτισμικό σύστημα, μια νέα κουλτούρα -και ο κυβερνοχώρος έχει τη δική του κουλτούρα- είναι πιθανό να διαπράξεις κάποιες κοινωνικές απρέπειες. Μπορεί να προσβάλεις κάποιους δίχως πραγματικά να το θέλεις. Ή ακόμη να παρεξηγήσεις τα λεγόμενα των άλλων και να θιγείς. Ακόμη χειρότερα, υπάρχει ο κίνδυνος να ξεχάσεις προς στιγμή πως έχεις να κάνεις με πραγματικούς ανθρώπους και όχι με κείμενο στην οθόνη σου. Έτσι, για τους παραπάνω λόγους, ακόμη και καλοπροαίρετοι κυβερνοναύτες -ειδικά οι καινούριοι- υποπίπτουν σε πληθώρα λαθών.

Το βιβλίο Netiquette της Virginia Shea εξυπηρετεί διπλό σκοπό: Βοηθά τους νέους στο χώρο να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη τους και βοηθά τους παλιούς να σταθούν δίπλα στους νέους. Η προϋπόθεση που κάνει το βιβλίο είναι πως οι περισσότεροι προτιμούν να κάνουν φίλους στο διαδίκτυο παρά εχθρούς και πως, αν ακολουθήσεις κάποιους βασικούς κανόνες, μειώνονται οι πιθανότητες να κάνεις εκείνα τα λάθη που θα σε εμποδίσουν να αποκτήσεις φίλους στο χώρο.

Ο κατάλογος και η ανάλυση των βασικών κανόνων που ακολουθούν, προέρχονται από το παραπάνω βιβλίο. Προσφέρονται εδώ ως γενικές οδηγίες για τη συμπεριφορά στον κυβερνοχώρο. Δεν καλύπτουν φυσικά όλες τις απορίες που τυχόν έχετε αλλά θα σας δώσουν τις αναγκαίες αρχές ώστε να λύνετε μόνοι σας τα προκύπτοντα διλήμματα.


ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
1ος ΚΑΝΟΝΑΣ: Θυμήσου τον Άνθρωπο

Ο χρυσός κανόνας που διδαχτήκαμε απ' τους γονείς μας και τους εκπαιδευτικούς ήταν απλός: Φέρσου στους άλλους με τον τρόπο που θέλεις να σου φερθούν. Μπες στη θέση τους. Υπερασπίσου την άποψή σου αλλά μην πληγώνεις τους άλλους.

Περισσότερα: Κανόνες καλής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο

Σάββατο, 03 Ιούλιος 2010 11:55
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Μπορεί η Microsoft να μην σκοπεύει να κυκλοφορίσει τον διάδοχο των επιτυχημένων Windows 7 πριν από το 2012 αλλά έχει αρχίσει από τώρα να δουλεύει πάνω σε αυτά.

Πληροφορίες που ξέφυγαν από την Microsoft αναφέρουν ότι ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά των Windows 8 θα περιλαμβάνονται:
  • Σχεδόν άμεση εκκίνηση του υπολογιστή
  • Άμεση επαναφορά του από sleep mode (λειτουργία αναμονής)
  • Εγγενής υποστήριξη USB 3.0
  • Κρυπτογράφηση των σκληρών δίσκων
  • Είσοδος στα Windows (login) μέσω αναγνώρισης προσώπου
  • Υποστήριξη για αισθητήρα φωτός
  • Windows Store από το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν παιχνίδια και προγράμματα
  • Κουμπί "push button reset" το οποίο επαναφέρει τα windows στις αρχικές τους ρυθμίσεις χωρίς να χάνονται τα αρχεία του χρήστη
  • Βελτιωμένο γραφικό περιβάλλον
  • Και έλεγχος του υπολογιστή σε στυλ Kinect !
Σάββατο, 03 Ιούλιος 2010 11:51
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Είμαι σίγουρος οτι στο παρελθόν όλοι σας έχετε παραλάβει e-mail τα οποία περιείχαν φράσεις του τύπου: Στείλε αυτό το e - mail σε όλους σου τους φίλους για να...έχεις καλή τύχη.
την φράση αυτή την ακολουθεί σχεδόν πάντα κάτι θετικό (όπως παραπάνω).

Αν λάβετε ένα τέτοιο e-mail έχετε δύο επιλογές: Να το αγνοήσετε και να συνεχίσετε αυτό που κάνατε ή να κάνετε ότι σας ζητάει. Επειδή αυτό το οποίο ζητάει το μήνυμα από εσάς είναι απλό και εύκολο συνήθως απλώς το κάνετε. Φυσικά δεν γνωρίζετε τις συνέπειες που αυτό επιφέρει.

Το e-mail αυτό σας ζητάει να το προωθήσετε σε όλους τους φίλους σας για να σας δώσει κάτι, πράγμα αδύνατο αφού δεν υπάρχει τεχνολογία που να παρακολουθεί τα e-mail σας και να πραγματοποιεί αυτό που σας υποσχέθηκε το e-mail αν τηρήσετε το δικό σας κομμάτι της συμφωνίας δηλαδή να το προωθήσετε σε όλους.

Οι αρνητικές συνέπειες λοιπόν που επιφέρει η προώθηση τέτοιων mail είναι πολύ απλές αλλά αρκετά καταστροφικές. Μπορεί μάλιστα να τις έχετε σκεφτεί και εσείς απλά να τις αγνοήσατε λέγοντας: "Αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες".
Αν παρατηρήσετε αυτά τα mail, θα δείτε ότι περιέχουν μέσα έναν τεράστιο αριθμό διευθύνσεων e -mail, πραγματικών διευθύνσεων !

Το πρόβλημα δηλαδή είναι ότι κάθε φορά που προωθείτε παρόμοιου τύπου e-mail αφήνετε τον παραλήπτη να δει τις διευθύνσεις e-mail όλων των φίλων σας και όχι μόνο.

Σε τι χρησιμεύει αυτή η συλλογή διευθύνσεων ?
Όλες αυτές τις διευθύνσεις μπορεί κάποιος να τις χρησιμοποιήσει για να βγάλει λεφτά, πολύ απλά στέλνοντας σε όλους αυτούς διαφημιστικά spam e-mails δηλαδή διαφημιστικά e-mail ή ακόμα και e-mail που περιέχουν ιούς. Αυτό φυσικά για να γίνει πρέπει πριν να έχει πουληθεί η διεύθυνση σας μαζί με εκατοντάδες άλλες σε κάποια εταιρία που κάνει αυτή τη δουλειά: στέλνει διαφημιστικά e - mails. Και πιστέψτε με υπάρχουν πολλές τέτοιες οι οποίες κερδίζουν υπέρογκα ποσά.

Όσο και εξωπραγματικό αν σας φαίνεται, αυτό γίνεται καθημερινά και έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο που τα διαφημιστικά e- mails σήμερα ξεπερνούν τα 83 δισεκατομμύρια ετησίως !

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα προωθήσετε ένα παρόμοιο e - mail σκεφθείτε το καλά πριν. Και αν αποφασίσετε παρόλα αυτά να το κάνετε, βεβαιωθείτε ότι αφιερώσατε λίγο χρόνο για να σβήσετε από το σώμα του μηνύματος όλες τις περιττές διευθύνσεις e- mail που περιείχε από τον προηγούμενο αποστολέα.
Σάββατο, 03 Ιούλιος 2010 11:47
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Ο τίτλος του άρθρου είναι και το σλόγκαν του Zii.com. Η ZiiLabs και το Zii ανήκουν στην γνωστή σε όλους μας Creative. Τι είναι όμως το Zii το οποίο είναι σε θέση να αλλάξει όλα όσα ξέρουμε (στον χώρο των υπολογιστών);

Το Zii λοιπόν είναι μια τεχνολογία που αναπτύσεται εδώ και 10 χρόνια από την Creative.
Συγκεκριμένα το e-mail που λαμβάνει κανείς αν κάνει subscribe στο Zii.com γράφει:

"Drawing our inspiration from the intelligence of Mother Nature – who through over a billion years of evolution has designed the basic building block of life: the stem cell – we have created a stem cell-like silicon that is able to grow and multiply into different solutions and ecosystems.
With an investment that spans over 10 years, over a billion dollars and over 10,000 man-years, the world is poised to experience a breakthrough that will better lives beyond our imagination."


Το Zii λοιπόν είναι μια τεχνολογία κατασκευής επεξεργαστών οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να προσαρμόζουν την δομή των τμημάτων επεξεργασίας (Processing Elements, ή αλλίως PE) τους σε οποιαδήποτε λειτουργία τους ζητηθεί σε αντίθεση με τους σημερινούς επεξεργαστές οι οποίοι έχουν καθορισμένα τμήματα επεξεργασίας για διαφορετικές εργασίες (π.χ. διαφορετικό PE για την αναπαραγωγή βίντεο και διαφορετικό PE για την αναπαράσταση 3D γραφικών). Αποτέλεσμα αυτής της προσαρμοστηκότητάς των Processing Elements τους είναι να εκτελούν τις ίδιες διεργασίες 100 (!) φορές πιο γρήγορα.

Ο τελευταίος επεξεργαστής που βασίζεται στο Zii είναι ο ZMS-05. Ο επεξεργαστής αυτός έχει υπολογιστική ισχύ ιση με 10 Gigaflops σε μέγεθος μικρότερο από έναν σημερινό επεξεργαστή!
Επίσης διαθέτει ένα εφυέστατο σύστημα διαχείρησης ενέργειας το οποίο απενεργοποιεί τα PE's που δεν χρησιμοποιούνται πετυχαίνοντας 100 φορές μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Αξίζει να ρίξετε μια ματία στο βίντεο-παρουσίαση που υπάρχει στο επίσημο site του Zii για να δείτε όλα τα πρωτερήματά του σε σύγκριση με τους σημερινούς υπολογιστές.

Το μόνο που απομένει για να δούμε αν τελικά θα αλλάξει ο τρόπος ζωής μας είναι να δούμε το Zii εν δράσει σε πραγματικές συνθήκες !
Σάββατο, 03 Ιούλιος 2010 11:45
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
"Το DirectX βοηθά τον υπολογιστή σας να βελτιώσει τις επιδόσεις απαιτητικών προγραμμάτων πολυμέσων όπως είναι τα παιχνίδια και οι ταινίες. Το DirectX είναι μια τεχνολογία που βοηθά στη δημιουργία των ειδικών οπτικών και ηχητικών εφέ που συνοδεύουν τα παιχνίδια."
Το παραπάνω κείμενο είναι η επεξήγηση που δίνει η Mirosoft για το τι είναι και τι κάνει το DirectX.

Με απλά λόγια το Microsoft DirectX είναι ένα σύνολο διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών(API) δηλαδή προγραμμάτων τα οποία εξασφαλίζουν την επικοινωνία των συσκευών εισόδου-εξόδου (I/O devices),όπως π.χ. είναι το ποντίκι και πληκτρολόγιο (συσκευες εισόδου) και η κάρτα γραφικών (συσκευή εξόδου), με τα προγράμματα που τις χρειάζονται που μπορεί για παράδειγμα να είναι ένα παιχνίδι ή ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής ταινιών από DVD.

Το DirectX 1.0 κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1995. Από τότε έχει υποστεί πάρα πολλές αλλαγές και συνολικά έχει κυκλοφορίσει
Η τελευταία έκδοση του DirectX είναι η 11 η οποία μάλιστα υποστηριζόταν μόνο από τα Windows 7 αρχικά και πλέον υποστηρίζεται και από τα Windows Vista SP2.

Μια αντίπαλη τεχνολογία είναι το OpenGL το οποίο αναπτύχθηκε από την Silicon Graphics Inc. το 1992 και από τότε χρησιμοποιείται και σε παιχνίδια.
Σάββατο, 03 Ιούλιος 2010 11:41
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νέο iPhone 4 οδήγησε πολλούς αγοραστές του να κινηθούν δικαστικά εναντίων της Apple κατηγορώντας την ότι εσκεμμένα απέκρυψε τα προβλήματα λήψης που παρουσιάζει το iPhone 4 λόγω λανθασμένης κατασκευής της κεραίας του.

Η Apple αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη, σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες. «Το iPhone 4 παρουσιάζει σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ελαττώματα», αναφέρει το κείμενο της αγωγής που κατατέθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας. Οι ενάγοντες κατηγορούν την Apple για «απάτη λόγω απόκρυψης, εσκεμμένη παραπλανητική παρουσίαση και αμέλεια».

Στην αγωγή τους οι εκνευρισμένοι κάτοχοι του iPhone4 επισημαίνουν ακόμα ότι η Apple απέτυχε να προσφέρει τεχνική υποστήριξη για το προϊόν της. Αντί αυτού πρότεινε στους αγοραστές της τις εξής τρεις επιλογές: 1)να «κρατούν τα τηλέφωνά τους με διαφορετικό τρόπο»,όπως διατάχθηκαν από τον Steve Jobs, 2)Να πληρώσουν 10 δολάρια για να επιστρέψουν τη συσκευή στο κατάστημα ή 3)Να αγοράσουν τη λαστιχένια θήκη της Apple, που λύνει το πρόβλημα λήψης και κοστίζει 30$.


Update: Παράλληλα η Apple παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την λήψη σήματος κινητής τηλεφωνίας στο νέο iPhone αλλά αποδίδει το πρόβλημα σε λάθος στο software και συγκεκριμένα στον αλγόριθμο που υπολογίζει την ένταση του σήματος και την απεικονίζει με πέντε μπάρες. Η Apple ισχυρίζεται όμως ότι θα λύσει το πρόβλημα με επερχόμενο software update. Άξιο είναι όμως να σημειωθεί ότι ακόμα και αν το πρόβλημα οφείλεται πραγματικά σε λάθος στον σχεδιασμό του iPhone η Apple πολύ δύσκολα θα το παραδεχτεί.
Πέμπτη, 17 Ιούνιος 2010 12:56
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

 

ανοιξτε στο youtube οποιο video θελετε
πηγαινετε στην μπαρα διεθθυνσεων και μετα το www. προσθεστε ενα οκ(μονο την λεξη οκ)
μετα πατηστε enter αυτο ειναι τελος χωρις πολλα κλικ η τιποτα αλλο.

 

Τυχαίο??  δεν νομίζω 

Πέμπτη, 17 Ιούνιος 2010 12:35
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Για να δείτε την κλασική Quick Launch bar, κάντε δεξί κλικ στην taskbar και επιλέξτε Toolbars --> New Toolbar.

Θα ερωτηθείτε για το ποιος είναι φάκελος που θα "βλέπει" η νέα toolbar, οπότε στο πεδίο Folder δίνετε:
%userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch και πατάτε Select Folder

Θα δείτε ότι προστέθηκε η νέα toolbar στο δεξί μέρος της taskbar, αλλά ακόμα δεν μοιάζει με την παλιά.

Έτσι, κάνετε δεξί κλικ και αποεπιλέγετε το "Lock the taskbar." Τώρα κάνετε πάλι δεξί κλικ και αποεπιλέγετε το Show Text και το Show Title.

Μετά της δίνετε το μέγεθος που θέλετε και είναι έτοιμη.
Πέμπτη, 17 Ιούνιος 2010 12:33
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Όταν εκτελείτε τον Windows Explorer, ανοίγει πάντα στον φάκελο Libraries. Αν θέλετε να το αλλάξετε ακολουθήστε τα παρακάτω:

1. Δεξί κλικ στο Windows Explorer στην taskbar και μετά δεξί κλικ στο εικονίδιο του Windows Explorer που εμφανίζεται και Properties.

2. Στο πεδίο Target δίνουμε πχ: %windir%\explorer.exe c:\Folder και πατάμε ΟΚ.

Για να ανοίγουν άλλοι ειδικοί φάκελοι, προσθέτετε τα παρακάτω:

Computer: %windir%\explorer.exe ::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}
My Documents:%windir%\explorer.exe ::{450D8FBA-AD25-11D0-98A8-0800361B1103}
Network: %windir%\explorer.exe ::{208D2C60-3AEA-1069-A2D7-08002B30309D}
Libraries: %SystemRoot%\explorer.exe

Περισσότερα Άρθρα...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL