Σάββατο Απρ 29
διαβάστε την με ένα κλικ
 

meganalysis

katiallo2

Γράφει ο Στέφανος Μαύρος

P2050002

Mavros IT Group - Backbone Computers
Computer Hacking Forensic Investigator
Certified Ethical Hacker
CHFI,CEH,WLE,PPA,CISA,NSA COC
Λεσβου 6, 11147, ΓΑΛΑΤΣΙ
Τηλ: 210 22 22 201
email: info @ mitgroup.gr

Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011 09:29
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Κακόβουλη εφαρμογή ισχυρίζεται πως υπολογίζει τον συνολικό χρόνο χρήσης του Twitter.

Abingdon, UK (SecurityLabs) -- Μία εφαρμογή-απάτη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των χρηστών του Twitter, με χιλιάδες ανθρώπους να την χρησιμοποιούν πιστεύοντας ότι θα τους αποκαλύψει πόσες ώρες έχουν αφιερώσει στο Twitter.

Εαν προσπαθήσετε να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο ο οποίος χρησιμοποιείται στο μήνυμα, οδηγείστε σε μία σελίδα που προσπαθεί να συνδέσει την εφαρμογή Time on Twitter με τον λογαριασμό σας.

Περισσότερα: Απάτη η εφαρμογή Time on Twitter

Τρίτη, 01 Μάρτιος 2011 10:19
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Πρόσφατα, μεγάλος αριθμός worms απείλησε τους χρήστες του Facebook, συμπεριλαμβανομένων των Win32/Yimfoca.AA και Win32/Fbphotofake. Το Win32/Yimfoca.AA βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της λίστας του ThreatSense.Net σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Αυστρία, η Ιταλία, η Τσεχία και η Σλοβακία, τις τελευταίες εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον Marek Polesensky, MalwareResearcher της ESET, το Yimfoca worm χρησιμοποιεί το chat του Facebook για να επιτεθεί, ενώ το Fbphotofake είναι ένα socialengineering worm, το οποίο επιτίθεται από μόνο του, αλλά και σε συνδυασμό με άλλο κακόβουλο λογισμικό, μέσω spam μηνυμάτων στο Facebook. «Το Yimfoca λειτουργεί ως backdoor και μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως, μεταδίδοντας τον ιό, δια μέσου IM λογισμικού, όπως το Skype, το MSN ή το Yahoo Messenger». Επιπλέον, το Yimfoca μπορεί να κατεβάσει και να θέσει σε λειτουργία άλλο κακόβουλο λογισμικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο - συμπεριλαμβανομένων των παραπλανητικών anti-virus λογισμικών, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις ασφαλείας ή απενεργοποιώντας το firewall των Windows. Το Fbphotofake worm εμφανίζεται κυρίως ως spam στο Facebook. Συνιστάται στους χρήστες να είναι προσεκτικοί και να μην ανοίγουν ύποπτα και άγνωστα συνημμένα, ή να κάνουν κλικ σε αμφίβολους συνδέσμους.
Πέμπτη, 10 Φεβρουάριος 2011 23:50
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Έχουν περάσει κάποια χρόνια  από τότε που οργάνωσα (έστησα εσωτερικά δικτυακά) ένα δημόσιο τμήμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.  Συνεχίζω να πηγαίνω όποτε με καλούν για τυχόν προβλήματα-συμβουλές-αναδιαρθωση του δικτύου κλπ.  Απέκτησα μόνιμους πελάτες από αυτό το τμήμα, ήρθα σε επαφή με ανθρώπους που συνεννοούμαι με ευκολία, ανθρώπους συζητήσιμους, ανθρώπους με χιούμορ, ανθρώπους με πνεύμα, δάσκαλους που δεν είναι διοικητικοί υπάλληλοι, μεθοδικούς και προπάντων ευγενείς.

Έχω περάσει ώρες πηγαίνοντας από γραφείο σε γραφείο,  λύνοντας προβλήματα τα οποία είναι συνηθισμένα (για εμένα), συζητώντας για μικρά προβλήματα που συναντά ο κάθε χρήστης στον υπηρεσιακό του υπολογιστή ή ακόμη και στον υπολογιστή του σπιτιού του. Έχουν την παιδεία να χειρίζονται υπολογιστές και να μην κάνουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Ερωτάνε-ενημερωνινται για το τι να κάνουν, διότι δεν θέλουν η δουλειά τους να τους πάει πίσω.

Μέσα σε όλες αυτές τις ώρες, μέρες, εβδομάδες, μήνες,  διαπίστωσα πως εξαρτάται από τον καθένα προσωπικά και με τον σωστό προγραμματισμό του συνόλου, η εξέλιξη και η πραγματοποίηση της προσφερόμενης υπηρεσίας για την οποία ο καθένας πληρώνεται. Είδα δασκάλους να χειρίζονται βάσεις δεδομένων και περίπλοκα συστήματα απόδοσης στατιστικών που πρέπει να έχεις και ψώνιο να τα μάθεις.

Μου έχει κάνει εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο λύνονται τα τυχόν προβλήματα, μου έχει κάνει εντύπωση ο ήρεμος τόνος της φωνής που απευθύνετε ο ένας στον άλλον, δεν έχω δει δάσκαλο που να μην έχει εξυπηρετηθεί άμεσα όταν έρχεται στο γραφείο, ο κάθε ένας ξέρει την δουλειά του, πάνω από όλα όμως σε αυτό το γραφείο η ευγένεια και η δουλειά είναι αυτό που τους  χαρακτηρίζει.

Έχω εντυπωσιαστεί, έχω να το λέω, έχω την τιμή να μπορώ να είμαι ένα πολύ μικρούλι μέρος από το 5ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Α’ Διεύθυνση Αθήνας.

Την σημερινή εποχή δεν είναι όλοι ίδιοι, ορισμένοι αξίζουν την στήριξη μας και πρέπει να έχετε αγαπητοί αναγνώστες , την ειλικρίνεια και το θάρρος  να προασπίσετε το καλό και το δίκαιο ακόμη και εάν οι μέθοδοι άσκησης πίεσης που δέχεστε νομίζετε ότι είναι πάνω από τις δυνάμεις σας.

Με εκτίμηση

Στέφανος Δ. Μαύρος

Τρίτη, 08 Φεβρουάριος 2011 09:12
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Τη δυνατότητα της online καταχώρησης των ενδείξεων του μετρητή ξεκίνησε να προσφέρει η ΔΕΗ. Με αυτό τον τρόπο ο δίμηνος λογαριασμός θα έρχεται βάσει της πραγματικής κατανάλωσης και όχι με τις κατ’ εκτίμηση καταναλώσεις – το γνωστό «έναντι». Θα μπορείτε, δηλαδή, να λαμβάνετε πάντοτε εκκαθαριστικό λογαριασμό αντί για έναντι.

Πιο συγκεκριμένα, στους συνήθεις πελάτες Χαμηλής Τάσης (οικίες, καταστήματα, μικρές επιχειρήσεις, κλπ) η ΔΕΗ εφαρμόζει διμηνιαία έκδοση λογαριασμών. Ο λογαριασμός του πρώτου διμήνου εκδίδεται χωρίς καταμέτρηση, με κατ’ εκτίμηση καταναλώσεις («έναντι»). Το «έναντι» υπολογίζεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα της Επιχείρησης και βασίζεται σε συγκεκριμένο αλγόριθμο που περιλαμβάνει τα ιστορικά στοιχεία των καταναλώσεων (π.χ. τις καταναλώσεις της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του προηγούμενου έτους).

Περισσότερα: ΔΕΗ και online καταχώρησης των ενδείξεων του μετρητή.

Παρασκευή, 04 Φεβρουάριος 2011 09:49
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι πέντε υπεύθυνοι της ιστοσελίδας www.thegreekz.com.

Οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας -οι οποίοι οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς- ανέβαζαν και μοίραζαν παράνομα στο διαδίκτυο, ψηφιακό υλικό όπως τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια αλλά και ερασιτεχνικά βίντεο με προσωπικές ερωτικές στιγμές ανυποψίαστων πολιτών.

Περισσότερα: Χειροπέδες στους διαχειριστές του www.thegreekz.com

Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011 20:57
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
17 από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, ανάμεσα τους το Tate του Λονδίνου, το MoMA της Νέας Υόρκης και το Van Gogh Museum, άνοιξαν τις πόρτες του για να μπουν οι κάμερες της Google. Έτσι, το Google Art Project έχει καταχωρημένα περισσότερα από 1000 έργα τέχνης από ολόκληρο τον κόσμο. Η ανάλυση όλων των έργων είναι ιδιαίτερα υψηλή καθώς μπορεί κανείς να δει μέχρι και τα σημεία που το χρώμα έχει “σπάσει”. Ακόμα, κάθε μουσείο έχει επιλέξει ένα από τα έργα του να φωτογραφηθεί σε ανάλυση που φτάνει τα 7 δισεκατομμύρια pixels.
Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011 10:58
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Συμβουλευτικό δελτίο ασφαλείας της Microsoft: Ένα θέμα ευπάθειας στο MHTML θα μπορούσε να επιτρέψει κοινοποίηση πληροφοριών

Σύμφωνα με τη Microsoft,  το σφάλμα υπάρχει στη μορφή MHTML (MIME Encapsulation of Aggregate HTML). Εφαρμογές όπως ο Internet Explorer, χρησιμοποιούν MHTML για να ερμηνεύσουν αιτήματα σε μορφή MIME. Η εταιρεία τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι η ευπάθεια έχει βγει στη δημοσιότητα, δεν είναι ενήμερη για κάποια ενεργή επίθεση που την εκμεταλλεύεται σε βάρος των πελατών της. Παρόλα αυτά, όλες οι υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη 0-day ευπάθεια.

Οι χρήστες των Windows καλούνται να ενημερωθούν για το πρόβλημα διαβάζοντας τη Συμβουλή Ασφάλειας 2501696 (Security Advisory 2501696). Η Microsoft ήδη εργάζεται για την εύρεση λύσης για το πρόβλημα, όμως μέχρι τότε παρέχει μία αυτόματη λύση για τους χρήστες, τη Fix It solution for users.

 

Τετάρτη, 26 Ιανουάριος 2011 22:02
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Το 30% των αρχείων δεν είναι αυτό που δείχνει

Το 25% των downloads αφορά fake torrents που δεν περιέχουν αυτό που περιγράφουν στον τίτλο τους. Το συνολικό ποσοστό των fake torrents που είναι ενεργά στο δίκτυο υπολογίζεται στο 30%. Το γεγονός ότι τα fake torrents παραμένουν εν ισχύ και αφορούν ένα στα τέσσερα downloads σημαίνει ότι το Pirate Bay, το Mininova και προφανώς και άλλα sites δεν

Περισσότερα: Fake torrents που δεν περιέχουν αυτό που περιγράφουν στον τίτλο τους.

Κυριακή, 16 Ιανουάριος 2011 21:22
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Πολύ καλή ερώτηση.

Η βασική διαφορά που υφίσταται ανάμεσα
στα αναλογικά και στα ψηφιακά σήματα, είναι το είδος των τιμών που μπορεί να λάβει το
πλάτος του σήματος. Στην περίπτωση των αναλογικών σημάτων, τα οποία αναπαρίστανται
ως χρονικά μεταβαλλόμενες κυματομορφές, το πλάτος του σήματος σε κάθε χρονική
στιγμή, μπορεί να πάρει οποιαδήποτε τιμή, ανάμεσα σε δύο ακραίες τιμές οι οποίες
υπαγορεύουν και το μέγιστο πλάτος του σήματος (για παράδειγμα τα +5 Volts και τα –5
Volts). Αντίθετα στην περίπτωση των ψηφιακών σημάτων, το πλάτος του σήματος
μπορεί να πάρει μόνο μερικές διακριτές τιμές. Στις πιο πολλές περιπτώσεις το ψηφιακό
σήμα μπορεί να έχει μόνο δύο τιμές τάσης, εκ των οποίων η μία τιμή αναπαριστά το
δυαδικό 0, ενώ η άλλη, το δυαδικό 1.

Χαρακτηριστικό των ψηφιακών σημάτων είναι το μεγάλο φασματικό τους εύρος,
με αποτέλεσμα να μεταδίδονται δύσκολα μέσα από το τηλεφωνικό δίκτυο. Ιδιαίτερη
περίπτωση αποτελούν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των ορατών συχνοτήτων, που
διακινούνται με οπτικές ίνες.

Κυριακή, 16 Ιανουάριος 2011 20:52
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Πόσες φορές σας έχει τύχει να βρίσκεστε στο σπίτι ενός φίλου, να μην έχετε μπαταρία και ο φίλος σας να έχει φορτιστή για όλα τα άλλα κινητά τηλέφωνα εκτός από το δικό σας? Εμένα πάντως μου έχει συμβεί αρκετές φορές. Οι κατασκευάστριες εταιρίες αποφάσισαν όλες μαζί ότι από το 2011 όλοι οι φορτιστές θα είναι κοινοί, ανεξαρτήτου μάρκας. Αυτή η συμφωνία είχε πραγματοποιηθεί από τον Ιούνιο του 2009 αλλά χρειαζόταν πολύ δουλειά στο παρασκήνιο μέχρι να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πρώτα έμπρακτα αποτελέσματα.

Αυτό έγινε και πλέον όλα τα κινητά τηλέφωνα από τους 14 μεγαλύτερους κατασκευαστές θα έχουν κοινή υποδοχή για τον φορτιστή τους. Το πρότυπο πάνω στο οποίο έχει βασιστεί ο universal φορτιστής είναι το MicroUSB, εξάλλου ήδη κάποιες συσκευές έχουν εναρμονιστεί με την “νέα τάξη πραγμάτων”. Την μεγαλύτερη αλλαγή αναμένεται να την κάνει η Apple αφού θα εγκαταλείψει το δικό της βύσμα που χρησιμοποιεί από το πρώτο iPod και Θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το MicroUSB. Λέτε η επόμενη γενιά του iPhone, που λογικά θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο, να εφοδιάζεται με MicroUSB?

Περισσότερα Άρθρα...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL