Σάββατο Απρ 29
διαβάστε την με ένα κλικ
 

meganalysis

katiallo2

Γράφει ο Στέφανος Μαύρος

P2050002

Mavros IT Group - Backbone Computers
Computer Hacking Forensic Investigator
Certified Ethical Hacker
CHFI,CEH,WLE,PPA,CISA,NSA COC
Λεσβου 6, 11147, ΓΑΛΑΤΣΙ
Τηλ: 210 22 22 201
email: info @ mitgroup.gr

Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2012 18:58
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Δελτίο Τύπου »Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου» (01-03-2012)

Διαβάζοντας το τραγικό γεγονός βιασμού 15χρονης μαθήτριας από 20χρονο που η μαθήτρια γνώρισε μέσω του Facebook, η δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου τονίζει για άλλη μια φορά της σημασία της κατανόησης από όλους μας,

και ιδιαίτερα από τους ανηλίκους, ότι τα άτομα που γνωρίζουμε μόνο μέσω Διαδικτύου, παραμένουν πάντα «άγνωστα».

Δυστυχώς, είναι άπειρες οι εμπειρίες των επιστημόνων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνομιλίες με εφήβους, όπου στην ερώτηση για τον αριθμό των φίλων τους στο Facebook, οι απαντήσεις ανέρχονται τουλάχιστον σε μερικές εκατοντάδες, πολλές φορές, δε, ξεπερνούν τους 1000. Μόνο, όταν οι έφηβοι ερωτούνται εάν θα έλεγαν ένα πολύ προσωπικό τους πρόβλημα σε όλους αυτούς τους φίλους, ή μόνο σε κάποια πολύ συγκεκριμένα άτομα (δηλαδή, μόνο στους πραγματικούς τους φίλους ή στην οικογένειά τους), οι έφηβοι ξεκινούν να αναρωτιούνται την αληθινή σημασία της λέξης «Φίλος», και την ανάγκη αντιμετώπισης όλων των άλλων, απλά ως ΕΠΑΦΩΝ.

Περισσότερα: Οι Διαδικτυακοί «Φίλοι» Παραμένουν Πάντα Άγνωστοι!

Τρίτη, 13 Μάρτιος 2012 10:09
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail


Παγίδα στο ίντερνετ, για επισκέπτες κυρίως πορνογραφικών sites, εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για ένα κακόβουλο λογισμικό, το οποίο εμφανίζει στο χρήστη ψεύτικο μήνυμα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , όπου ψευδός αναφέρεται ότι έχουν μπλοκαριστεί τόσο οι ιστοσελίδες όσο και οι χρήστες που τις επισκεφθήκαν.

Από μια πρόχειρη έρευνα το συγκεκριμένο λογισμικό προέρχεται από το Ρώσικο Blackhole Kit και κάνει redirect σε ip διευθύνσεις που περιέχουν το κατάλληλο banner, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης του χρήστη, ώστε να του εμφανίζουν το μήνυμα της δικής του δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Παρακάτω είναι οι ip με το εν λόγω banner το οποίο γελοιωδός είναι ακόμα online:

http://62.76.190.87/US/
http://62.76.190.87/CA/
http://62.76.190.87/IT/
http://62.76.190.87/DE/
http://62.76.190.87/FR/
http://62.76.190.87/UK/
http://62.76.190.87/ES/
http://62.76.190.87/SE/
http://62.76.190.87/AT/
http://62.76.190.87/FI/
http://62.76.190.87/GR/
http://62.76.190.87/BE/
http://62.76.190.87/PT/
http://62.76.190.87/LU/

Τονίζεται ότι στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρεται πως για να απεμπλακεί ο χρήστης από το μπλοκάρισμα αυτό, απαιτείται η αποστολή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash), προκειμένου να επανέλθει ο υπολογιστής στην κανονική του λειτουργία... για αυτό προσοχή.

 

Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2012 12:23
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

To Pinnacle Video Spin είναι δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας βίντεο από την Pinnacle. To Pinnacle Video Spin είναι εκπληκτικά εύκολο και διασκεδαστικό για όλους τους καταναλωτές, ιδιαίτερα τους χρήστες που δεν θέλουν να περνούν πολύ χρόνο δημιουργώντας ταινίες.
Η εφαρμογή έχει ήδη ληφθεί επιτυχώς από πολλούς καταναλωτές που προσελκύονται από την απλότητα του να είναι σε θέση να δημιουργήσει γρήγορα διασκεδαστικά βίντεο και με την δυνατότητα να μπορείτε να τα δημοσιεύσετε στο Web ή να τα στείλετε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους φίλους και την οικογένεια σας.

Παράγεται από ένα αξιόπιστο όνομα στην βιομηχανία των video μοντάζ των καταναλωτών, το VideoSpin προσφέρει το πλήρες πακέτο, δεν είναι μόνο μια δοκιμαστική έκδοση, εντελώς δωρεάν.
Σχεδιασμένο για τα Windows XP με SP2, Vista το VideoSpin είναι διαθέσιμο για άμεση λήψη χωρίς επιβάρυνση από www.videospin.com .
Οι καταναλωτές όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών στρωμάτων μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα επεξεργασίας VideoSpin, συμπεριλαμβανομένων των οπαδών των online ανταλλαγών βίντεο,

Περισσότερα: VideoSpin δωρεάν εφαρμογή επεξεργασίας οικιακών βίντεο

Τρίτη, 06 Μάρτιος 2012 22:39
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο, για να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:

- Αν τους ζητείται φωτοτυπία
Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία. Π.χ. «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία… ». Τα γραφόμενα να διαπερνούν και τις 2 απεικονίσεις της ταυτότητας.

- Αν τους ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας
Σε καμία περίπτωση μην παραδίνουν την ταυτότητά τους για σκανάρισμα, αλλά να ενεργούν όπως στην παραπάνω περίπτωση, να φωτοτυπούν την ταυτότητά τους, να γράφουν πάλι «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία…» και να παραδίδουν την φωτοτυπία με το εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα.

Τρίτη, 06 Μάρτιος 2012 21:59
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σχετικά με υπόθεση διακίνησης, μέσω διαδικτύου, απατηλού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Το συγκεκριμένο μήνυμα διακινείται από χθες (5-3-2012) στο διαδίκτυο, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης « Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. », με φερόμενο ως αποστολέα το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.).
Με το απατηλό αυτό μήνυμα επιχειρείται η «αλίευση» προσωπικών δεδομένων. Ειδικότερα οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι δήθεν δικαιούνται επιστροφή φόρου και παραπέμπονται σε υπέρ - σύνδεσμο («http://www.ronos. bg/flash/ronos/solo/gr/ika/IKA.htm»), τον οποίο αφού «κλικάρουν», μεταφέρονται σε ιστοσελίδα που τους προτρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία ταυτότητας τους, αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά. προσωπικά τους δεδομένα.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές.
Παρακαλούνται οι πολίτες – χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή εξαπάτησης από τέτοιου είδους απατηλά ηλεκτρονικά μηνύματα.
Επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες (όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά.) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Τρίτη, 06 Μάρτιος 2012 19:54
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Πριν από λίγες ώρες ανέβηκε στο διαδίκτυο ένα κείμενο που καλεί μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ να υπογράψουν για να μείνει ο Γιώργος Παπανδρέου στην ηγεσία.

Μέχρι στιγμής το κείμενο έχει 574 υπογραφές, ενώ δημιουργήθηκε και….. ειδική σελίδα στο facebook.

Υπήρξαν καταγγελίες ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρέπεμπε σε άλλη, όπου παράλληλα με την υπογραφή ζητούνταν και δωρεές σε δολάρια.

Το κείμενο, υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://kinisigap.wordpress.com/

 

 

Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2012 22:39
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Η ανάγκη της κατανόησης από όλους και ιδιαίτερα από τους ανηλίκους χρήστες ότι τα άτομα που γνωρίζουν μόνο μέσω Διαδικτύου, παραμένουν πάντα «άγνωστα», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της δράσης Saferinternet.gr, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Με αφορμή το τραγικό γεγονός βιασμού μιας 15χρονης μαθήτριας από 20χρονο, που η νέα γνώρισε μέσω του Facebook, το Κέντρο αναφέρει ότι, δυστυχώς, συχνά οι έφηβοι παρερμηνεύουν την αληθινή σημασία της λέξης «φίλος» στο διαδίκτυο, όπου ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι.
 

Το Κέντρο τονίζει ότι «αυξάνεται η αλόγιστη χρήση του Facebook από παιδιά κάτω των 13 ετών,

που δηλώνουν ψευδή ταυτότητα για να ανοίξουν προφίλ, επιλέγοντας πολλές φορές ως ημερομηνία γέννησης κάποιο έτος που αυτόματα τα αναδεικνύει ως ενήλικες», με συνέπεια να

Περισσότερα: Νέες e-οδηγίες σε γονείς

Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2012 21:56
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Το ξετρυπωσα και σας το δινω εδω. Το εχει γραφει η κοπελια παρακατω.Γράφει η Σοφία Τ.

Τους «σπάταλους» Έλληνες δεν τους αντέχετε «κύριε» υπουργέ Οικονομικών της Ολλανδίας Jan Kees De Jager(πολύ καλός μάγειρας ο άνδρας σας, αλλά λίγη δίαιτα είναι η συμβουλή μας, γιατί θα γίνετε Βενιζέλος σε λίγα χρόνια!), αλλά αυτό το… κόμμα είναι εντάξει;! Το Κόμμα των Παιδόφιλων(!) της Ολλανδίας(PΝVD) είναι παράνομο με βάση το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά νόμιμο(από το 2006) από την ολλανδική κυβέρνηση, παρά τις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ διεθνείς και πανευρωπαϊκές διαμαρτυρίες. […] Μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία βασιζόμενη στην ελευθερία της έκφρασης, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δεν απαγόρευσε την ίδρυσή του, η Ολλανδική Κυβέρνηση αναγνώρισε και επίσημα το νεοϊδρυθέν Κόμμα των Παιδόφιλων (PNVD).

Σε αυτή την περίπτωση η ελευθερία της έκφρασης λειτούργησε εναντίον των δικαιωμάτων των παιδιών.

Βασικοί στόχοι του κόμματος είναι:

·      Η νομιμοποίηση της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων από 12 ετών.

·      Η νομιμοποίηση της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού για προσωπική χρήση.

Επίσης, κάθε νομοθεσία, που απαγορεύει την σεξουαλική επαφή μεταξύ ανθρώπων και ζώων, τους βρίσκει ρητά αντίθετους.

Κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο οφείλει να αντιταχθεί στην νομιμοποίηση αυτού του πολιτικού κόμματος. […] Στην Ελλάδα, εκστρατεία κατά του «κινήματος» κάνει το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Όπως λέει η Ολλανδέζα(όπως και η κυρία Παπαδήμου(με τις ρίζες των αποικιοκρατών/ ρατσιστών)), σύζυγος του «κύριου» Παπακωνσταντίνου, η «κυρία» Jacoline Vinke Παπακωνσταντίνου, «Στην Ολλανδία κάνουμε τα πάντα όπως πρέπει»! Με κάθε επισημότητα θα έλεγα εγώ. Το χασίς νόμιμο και σε κλειστό χώρο, η πορνεία στην βιτρίνα και την ανωμαλία με την έγκριση του κράτους! Να μην ξεχνάμε ότι το απαρτχάιντ(apartheid, διάκριση φυλετική) είναι ολλανδική λέξη και οι Ολλανδοί δεν ξέχασαν, το δείχνουν τα ποσοστά της ακροδεξιάς, τα «μεγαλεία» αυτά!

Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2011 18:53
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Χιλιάδες χρήστες του Dropbox έχουν αρχίσει μαζικά να διαγράφουν τα αρχεία τους από την υπηρεσία και να κλείνουν τους λογαριασμούς τους, μετά τους έντονους προβληματισμους που τους προκάλεσε μια αλλαγή στους όρους χρήσης. Η αλλαγή αυτή με λίγα λόγια λέει το εξής: ότι τα αρχεία που ανεβάζουν οι χρήστες περιέρχονται στην κατοχή του Dropbox και μπορεί να αναδιανείμει τα αρχεία τους οπουδήποτε χωρίς την άδειά τους.

Συγκεκριμένα, οι όροι χρήσης λένε ότι ανεβάζοντας αρχεία στο Dropbox οι χρήστες παρέχουν αυτόματα στην υπηρεσία το δικαίωμα να τα αναδιανείμει οπουδήποτε και να χρησιμοποιήσει το υλικό (κείμενα, φωτογραφίες, video κ.λπ.) για οποιοδήποτε σκοπό. Η φράση που ανέφερε ότι τα αρχεία περιέρχονται στην κατοχή του Dropbox αφαιρέθηκε αθόρυβα και διακριτικά μετά τις αντιδράσεις, όμως έχει μείνει μια άλλη επίμαχη παράγραφος, η εξής:

By submitting your stuff to the Services, you grant us (and those we work with to provide the Services) worldwide, non-exclusive, royalty-free, sublicenseable rights to use, copy, distribute, prepare derivative works (such as translations or format conversions) of, perform, or publicly display that stuff to the extent we think it necessary for the Service.

Σχολιάζοντας το θέμα στο neowin.net οι χρήστες του Dropbox εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και το ότι έχουν καταργήσει ή θα καταργήσουν το λογαριασμό τους, με σκοπό να στραφούν σε άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες που κάνουν κρυπτογράφηση των αρχείων και τα διατηρούν απόρρητα, όπως το Spideroak.

Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2011 15:07
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Η έκθεση «Μακεδονία: από τις ψηφίδες στα pixels» είναι μια διεθνώς πρωτότυπη έκθεση διαδραστικών συστημάτων με εκθέματα από την αρχαία Μακεδονία, αποτέλεσμα συνεργασίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠ-ΙΤΕ), που παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα: Μακεδονία: από τις ψηφίδες στα pixels

Περισσότερα Άρθρα...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL