Παρασκευή Απρ 28
διαβάστε την με ένα κλικ
 

meganalysis

katiallo2

Αναδάσωση στον Αγχεσμό (Τουρκοβούνια)την Κυριακή 19/3/2017

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

spatan3

Δελτίο Τύπου

 

Ακόμα πιο «πράσινη» έγινε η περιοχή στον Αγχεσμό (Τουρκοβούνια) , ύστερα από τη δενδροφύτευση που διοργάνωσε την Κυριακή 19Μαρτίου 2017, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ),σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, τον Δήμο Γαλατσίου, τον Σύλλογο «Δράση για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής»

και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Γαλατσίου. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί την 11ηκατά σειρά δενδροφύτευση που έχει spatan1πραγματοποιήσειο  Σύνδεσμοςαπό το 2009, όπου και ιδρύθηκε.

Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην προσέλευση ικανοποιητικού αριθμού συμπολιτών μας, οι οποίοι κατάφεραν να φυτέψουν πάνω από 1.600 δενδρύλλιαστην περιοχή των Τουρκοβουνίων, στα διοικητικά όρια του ΔήμουΓαλατσίου. Οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν από το νωρίς στο σημείο συνάντησης, συμβάλλοντας έτσι δυναμικά στην προσπάθεια αναζωογόνησης και στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής ως υπερτοπικούχώρου πρασίνου και αναψυχής, όχι μόνο για τους κατοίκους των όμορων Δήμων  αλλά και κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής.

spatan2Το «παρών» στην εθελοντική αυτή δράση του ΣΠΑΤέδωσαναπό την πλευρά της αυτοδιοίκησης και των τριών Δήμων–μελών, εκτός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γιάννη Μανιάτη - Δημοτικό Σύμβουλο Γαλατσίου-, την Αντιπρόεδρο κα Μαρία Ελένη Τρέζου, ΑντιδήμαρχοΚοινωνικής ΠρόνοιαςΔήμου Φιλοθέης-Ψυχικούκαι τα μέλη κ.κ. Ιωάννη Οικονόμου και ΦώτιοΤσομπάνογλου, Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Υπηρεσιών των Δήμων Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος,ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γαλατσίου κ. Γεώργιος Αμοργιανός, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ανακύκλωσης Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Βύρων Σαμαρόπουλος, ηΑντιπρόεδροςΔημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φιλοθέης- Ψυχικούκα Σοφία Ζαφρακοπούλου και οι ΔημοτικοίΣύμβουλοι Γαλατσίου κ.κ. Εμμ. Πρωτονοτάριος και  ΝίκοςΜαγκανάρης.

spatan4Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της δεντροφύτευσης καιιδιαίτερατον Διευθυντή της Δ/σης ΑναδασώσεωνΑττικής  κ. Σάσσαλο Παναγιώτη, τον Δήμαρχο Γαλατσίου κ.Γιώργο Μαρκόπουλο, τους Αντιδημάρχους Γαλατσίου κ.κ. Αμοργιανό Γιώργο και Ροπόδη Παναγιώτη αλλά καιτον Προϊστάμενο και το Προσωπικό των Υπηρεσιών Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Γαλατσίου, για την υποστήριξη τους στην όλη οργάνωση.

Ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει τη διοργάνωση ανάλογων εθελοντικών δράσεων στα Τουρκοβούνια, με στόχο πάντα την προστασία και την ανάπλαση της περιοχής για τη δημιουργία ενός υπερτοπικού χώρου πρασίνου, έχοντας δίπλα του πολίτες-εθελοντές, που με τη συμμετοχή τους στηρίζουν πάντα ενεργά και ουσιαστικά το έργο του Συνδέσμου.