Παρασκευή Απρ 28
διαβάστε την με ένα κλικ
 

meganalysis

katiallo2

Η «Ένωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου – Λαμπρινής» σε ΑΡΑΧΟΒΑ και ΑΓΟΡΙΑΝΗ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

roumparn2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, η ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝΓαλατσίου-Λαμπρινής, πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στον Παρνασσό.

Η αναχώρηση έγινε από το Γαλάτσι στις 7.30. Μετά από μια σύντομή στάση έξω από τη Λειβαδιά, φύγαμε για την γραφική και πολύ όμορφη Αράχοβα.

Εκεί επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό μουσείο της, τον Πύργο του Ρολογιού, σήμα κατατεθέν της Αράχοβας (οι φωτογραφικές μηχανές πήραν φωτιά) και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (για όσους τα κατάφεραν με τα roumparn1264 σκαλιά), μπροστά στην οποία έγινε η μάχη της Αράχοβας το 1826. Περπατήσαμε στην πόλη, κάναμε τα ψώνια μας, απολαύσαμε το καφεδάκι μας στο «ΣΑΛΟΝΙ» της πόλης, όπως ονομάζεται η κεντρική της πλατεία και ξεκινήσαμε για τα Λιβάδια και την Αγόριανη.


Στη μέση περίπου της διαδρομής, το πολύ χιόνι που υπήρχε και ο λαμπερός ήλιος, «μας υποχρέωσαν» να κάνουμε στάση, να παίξουμε με το χιόνι και να φωτογραφηθούμε στο πανέμορφο τοπίο.

Αργότερα, συνεχίσαμε την πορεία μας μέσα από τοπία εκπληκτικής ομορφιάς και φτάσαμε στην Αγόριανη. Εκεί απολαύσαμε το τοπίο και τα τρεχούμενα νερά των οποίων το κελάρυσμα ακούγεται σε όλο το χωριό, επισκεφτήκαμε τον καταρράκτη και το λαογραφικό μουσείο. Ύστερα
roumparn3όλοι μαζί καθίσαμε σε μια από τις ταβέρνες της πλατείας για το μεσημεριανό μας φαγητό, ρίξαμε και το χορό μας και με πολύ καλή διάθεση, πήραμε το δρόμο της επιστροφής με μια ενδιάμεση στάση για καφέ στην Αλίαρτο. Φτάσαμε στο Γαλάτσι όλοι πολύ ευχαριστημένοι και αφού ανταλλάξαμε ευχές, δώσαμε αμοιβαίες υποσχέσεις να ξαναβρεθούμε στην επόμενη εκδρομή μας.
Η καλή παρέα, η ξενάγηση, η
διασκέδαση και τα πανέμορφα τοπία που επισκεφτήκαμε, άφησαν σε όλους μας πολύ καλές εντυπώσεις. Ευχαριστούμε τα μέλη μας, τους συνδημότες Γαλατσίου και Λαμπρινής και όλους τους φίλους της Ένωσης, που με την συμμετοχή τους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδρομής μας
και τους ευχόμαστε «Καλό Πάσχα» με υγεία και χαρές.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης

Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας

Σκύρλας Σπύρος                             Φλώρος  Χρήστος