Σάββατο Απρ 29
διαβάστε την με ένα κλικ
 

meganalysis

katiallo2

Μπάμπης Καούκης: Σε τροχιά ασφυξίας η οικονομία

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

kaoukis

Την ώρα που η χώρα μας τρέχει να κλείσει συμφωνία με τους δανειστές, την ίδια ώρα βουλιάζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό της.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδυνατεί να επανεκκινήσει την οικονομία.
Κάθε μέρα όλα καταρρέουν.


Όσοι χάνουν την ρύθμιση των 100 δόσεων αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε 12 δόσεις, οπότε οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλώνουν.
Όσο για τη φοροδιαφυγή αυτά τα δύο χρόνια οι έλεγχοι ατόνησαν, το ΣΔΟΕ διαλύθηκε και ταυτόχρονα είχαμε αθρόες αποχωρήσεις έμπειρων ελεγκτών.
Και οι λιγοστοί έμπειροι ελεγκτές που έμειναν ασχολήθηκαν με υποθέσεις παλαιότερες-ξεχασμένες για επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ή έχουν εξαφανιστεί οι διαχειριστές αυτών, με αποτέλεσμα να βεβαιώνονται χρέη και πρόστιμα χωρίς να υπάρχει καμμιά δυνατότητα να εισπράξει το ελληνικό κράτος.
Δυστυχώς αλλά δυο χρόνια πήγαν χαμένα για την ελληνική οικονομία.
Αποκρατικοποιήσεις δεν έγιναν. Εργοστάσια, βιοτεχνίες και μεγάλες επιχειρήσεις είτε έκλεισαν είτε άλλαξαν φορολογική έδρα σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης. Οι μόνες επιχειρήσεις που ανοίγουν είναι τυροπιτάδικα, σαντουιτσάδικα, σουβλατζίδικα και καφενεία, τα οποία και αυτά προσπαθούν να τα πνίξουν με την ανελέητη υψηλή φορολογία.
Δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουν πλέον οι επιχειρήσεις σ΄ αυτό το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί.
Ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης με υψηλές ασφαλιστικές εισφορές ωθεί το κλείσιμο των επιχειρήσεων, την αύξηση της ανεργίας την αύξηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
Η σημερινή Κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για τους χειρισμούς της δύο χρόνια τώρα. ΄Εχει μεγάλες ευθύνες που καθυστέρησε τη διαπραγμάτευση, όπως καθυστέρησε και τις προηγούμενες, προφανώς γιατί επεδίωξε κάποια συμφωνία που δε ξέρουμε είτε με το προσφυγικό, είτε με παράλληλο νόμισμα είτε με έξοδό μας από το ευρώ.
Η χώρα δεν χρειάζεται πλέον τυχοδιώκτες, ούτε δημαγωγούς ούτε πωλητές ελπίδας. Χρειάζεται ανθρώπους που λένε την αλήθεια όσο σκληρή και εάν είναι αυτή, Εθνική συνείδηση και διάθεση για σκληρή δουλειά.

Μπάμπης Καούκης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Αξ/κης Αντιπολίτευσης Δήμου Ιλίου
Γεν.Γραμματέας ΔΑΚΕ Εφοριακών Αττικής& Κυκλάδων