Πέμπτη Απρ 27
διαβάστε την με ένα κλικ
 

meganalysis

katiallo2

Γιατί οι χάκερ δεν μπορούν ριξουν τους DNS servers;

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Υπάρχουν 13 DNS servers που φιλοξενούν τις βάσεις δεδομένων πυρήνα για τη μετατροπή των διευθύνσεων IP. Οι Anonymous έχουν ανακοινώσει «Παγκόσμια Επιχείρηση συσκότισης",  με την απενεργοποίηση των κεντρικών διακομιστών DNS.
Οι Anonymous θέλουν να βομβαρδίζουν αυτους τους 13 servers με μια κίνηση denial of service attack . Εάν οι διακομιστές πάρουν πάρα πολύ φόρτο εργασίας, θα γινει ενα μεγαλο crash  και ως εκ τούτου δεν είναι θα ειναι σε θέση να εκπληρώσουν τις αναζητήσεις DNS, οποτε και  καθιστά όλα τα Domain Names άχρηστα.
Αλλά υπάρχουν πολλοί Περιορισμοί σε αυτόν τον τύπο επίθεσης:
  • Υπάρχουν 13 ριζικοι διακομιστές εκεί έξω, αυτό δεν είναι δυνατό να κλείσουν ολοι. Ο κάθε εξυπηρετητής είναι υπό τον έλεγχο των διαφόρων εταιρειών και έχουν διαφορετικό υλικό και διαφορετικούς τρόπους για να το προστατεύσει. Εάν κάποιος εξυπηρετητής πέσει, αυτοματα μπορεί να μεταναστεύση σε άλλους servers.
  • Οι Ανώνυμοι δύλωσαν Ημερομηνία Επίθεσης την 31 του Μάρτη του 2012 , προφανώς θα υπάρξουν 1000 Εμπειρογνωμόνες Ασφαλείας που γνωρίζουν για την επίθεση και εργάζονται στο backend για την Ασφάλεια και την επίλυση των ζητημάτων.
  • Οι Χρήστες του Διαδικτύου δεν χρησιμοποιούν διακομιστές ρίζας (root servers)  υπηρεσίας άμεσα, αυτο τον κανουν οι master servers. Οι χρήστες του Διαδικτύου συνδέονται με διακομιστές (slave servers), που παρέχονται από το φορέα παροχής υπηρεσιών τους στο Διαδίκτυο (ISP). Οι  Slave Servers συνχρονιζουν τα δεδομένα  με τους ριζικούς διακομιστές (master servers).
  • Οι ριζικοί διακομιστές εχουν υλοποιηθεί ως  συστήματα που χρησιμοποιούν την αντιμετώπιση anycast. Anycasting είναι tweek στο Internet με πίνακα δρομολόγησης, έτσι ώστε η  κίνηση που προορίζεται για μια διεύθυνση IP μεταφέρεται σε διαφορετικό τοπικό διακομιστή.

 

Συμπέρασμα: Πολυ δυσκολο να κλείσει το διαδίκτυο. Και κατι που εχει την διαφορα. Το FBI ειναι αυτο εχει τους περισσοτερους DNS servers. Το συμβολαιο ληγει την 31/03/2012. Καλή σας ημέρα.