Πέμπτη Απρ 27
διαβάστε την με ένα κλικ
 

meganalysis

katiallo2

Dropbox: Αναδιανέμουμε τα αρχεία σας οπουδήποτε χωρίς την άδειά σας

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Χιλιάδες χρήστες του Dropbox έχουν αρχίσει μαζικά να διαγράφουν τα αρχεία τους από την υπηρεσία και να κλείνουν τους λογαριασμούς τους, μετά τους έντονους προβληματισμους που τους προκάλεσε μια αλλαγή στους όρους χρήσης. Η αλλαγή αυτή με λίγα λόγια λέει το εξής: ότι τα αρχεία που ανεβάζουν οι χρήστες περιέρχονται στην κατοχή του Dropbox και μπορεί να αναδιανείμει τα αρχεία τους οπουδήποτε χωρίς την άδειά τους.

Συγκεκριμένα, οι όροι χρήσης λένε ότι ανεβάζοντας αρχεία στο Dropbox οι χρήστες παρέχουν αυτόματα στην υπηρεσία το δικαίωμα να τα αναδιανείμει οπουδήποτε και να χρησιμοποιήσει το υλικό (κείμενα, φωτογραφίες, video κ.λπ.) για οποιοδήποτε σκοπό. Η φράση που ανέφερε ότι τα αρχεία περιέρχονται στην κατοχή του Dropbox αφαιρέθηκε αθόρυβα και διακριτικά μετά τις αντιδράσεις, όμως έχει μείνει μια άλλη επίμαχη παράγραφος, η εξής:

By submitting your stuff to the Services, you grant us (and those we work with to provide the Services) worldwide, non-exclusive, royalty-free, sublicenseable rights to use, copy, distribute, prepare derivative works (such as translations or format conversions) of, perform, or publicly display that stuff to the extent we think it necessary for the Service.

Σχολιάζοντας το θέμα στο neowin.net οι χρήστες του Dropbox εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και το ότι έχουν καταργήσει ή θα καταργήσουν το λογαριασμό τους, με σκοπό να στραφούν σε άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες που κάνουν κρυπτογράφηση των αρχείων και τα διατηρούν απόρρητα, όπως το Spideroak.