Πέμπτη Απρ 27
διαβάστε την με ένα κλικ
 

meganalysis

katiallo2

5ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Διεύθυνση Αθήνας και η δουλεια τους.

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Έχουν περάσει κάποια χρόνια  από τότε που οργάνωσα (έστησα εσωτερικά δικτυακά) ένα δημόσιο τμήμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.  Συνεχίζω να πηγαίνω όποτε με καλούν για τυχόν προβλήματα-συμβουλές-αναδιαρθωση του δικτύου κλπ.  Απέκτησα μόνιμους πελάτες από αυτό το τμήμα, ήρθα σε επαφή με ανθρώπους που συνεννοούμαι με ευκολία, ανθρώπους συζητήσιμους, ανθρώπους με χιούμορ, ανθρώπους με πνεύμα, δάσκαλους που δεν είναι διοικητικοί υπάλληλοι, μεθοδικούς και προπάντων ευγενείς.

Έχω περάσει ώρες πηγαίνοντας από γραφείο σε γραφείο,  λύνοντας προβλήματα τα οποία είναι συνηθισμένα (για εμένα), συζητώντας για μικρά προβλήματα που συναντά ο κάθε χρήστης στον υπηρεσιακό του υπολογιστή ή ακόμη και στον υπολογιστή του σπιτιού του. Έχουν την παιδεία να χειρίζονται υπολογιστές και να μην κάνουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Ερωτάνε-ενημερωνινται για το τι να κάνουν, διότι δεν θέλουν η δουλειά τους να τους πάει πίσω.

Μέσα σε όλες αυτές τις ώρες, μέρες, εβδομάδες, μήνες,  διαπίστωσα πως εξαρτάται από τον καθένα προσωπικά και με τον σωστό προγραμματισμό του συνόλου, η εξέλιξη και η πραγματοποίηση της προσφερόμενης υπηρεσίας για την οποία ο καθένας πληρώνεται. Είδα δασκάλους να χειρίζονται βάσεις δεδομένων και περίπλοκα συστήματα απόδοσης στατιστικών που πρέπει να έχεις και ψώνιο να τα μάθεις.

Μου έχει κάνει εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο λύνονται τα τυχόν προβλήματα, μου έχει κάνει εντύπωση ο ήρεμος τόνος της φωνής που απευθύνετε ο ένας στον άλλον, δεν έχω δει δάσκαλο που να μην έχει εξυπηρετηθεί άμεσα όταν έρχεται στο γραφείο, ο κάθε ένας ξέρει την δουλειά του, πάνω από όλα όμως σε αυτό το γραφείο η ευγένεια και η δουλειά είναι αυτό που τους  χαρακτηρίζει.

Έχω εντυπωσιαστεί, έχω να το λέω, έχω την τιμή να μπορώ να είμαι ένα πολύ μικρούλι μέρος από το 5ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Α’ Διεύθυνση Αθήνας.

Την σημερινή εποχή δεν είναι όλοι ίδιοι, ορισμένοι αξίζουν την στήριξη μας και πρέπει να έχετε αγαπητοί αναγνώστες , την ειλικρίνεια και το θάρρος  να προασπίσετε το καλό και το δίκαιο ακόμη και εάν οι μέθοδοι άσκησης πίεσης που δέχεστε νομίζετε ότι είναι πάνω από τις δυνάμεις σας.

Με εκτίμηση

Στέφανος Δ. Μαύρος