Σάββατο Απρ 29
διαβάστε την με ένα κλικ
 

meganalysis

katiallo2

Χειροπέδες στους διαχειριστές του www.thegreekz.com

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι πέντε υπεύθυνοι της ιστοσελίδας www.thegreekz.com.

Οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας -οι οποίοι οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς- ανέβαζαν και μοίραζαν παράνομα στο διαδίκτυο, ψηφιακό υλικό όπως τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια αλλά και ερασιτεχνικά βίντεο με προσωπικές ερωτικές στιγμές ανυποψίαστων πολιτών.

Η υπόθεση έφτασε στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών μετά από καταγγελία εκπροσώπου της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.Ε.» (mpliax)ο οποίος υπέβαλε μήνυση, κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας, οι οποίοι από κοινού, εκτός των άλλων ανέβαζαν (upload) και στην συνέχεια διαμοίραζαν, χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων εταιριών, παράνομο ψηφιακό υλικό (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια αλλά και ερασιτεχνικά βίντεο με προσωπικές ερωτικές στιγμές ανυποψίαστων πολιτών στην ιστοσελίδα www.thegreekz.com την οποία και είχαν την δυνατότητα να τροποποιούν και να υποστηρίζουν τεχνικά.

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από ψηφιακή ανάλυση των καταγγελλομένων, κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσσαλονίκης την 2-2-2011 πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με Εισαγγελικούς λειτουργούς, κατ’ οίκον έρευνες όπου διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα www.thegreekz.com ως διαχειριστές ( MODERATOR ) και προέβαιναν στον διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια).

Παράλληλα μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ΙΝΤΕΡΠΟΛ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές Ευρωπαϊκής Χωρών για τις δικές τους ενέργειες, καθόσον δύο εκ των κατηγορουμένων διαμένουν στην αλλοδαπή.

Η ανωτέρω ιστοσελίδα είχε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και σύμφωνα με εκτιμήσεις, το σύνολο των ιστοσελίδων οι οποίες συνδιαχειρίζονταν από τους κατηγορουμένους, καθημερινά δεχόταν περίπου 15.000.000 επισκέψεις.

Η ιστοσελίδα ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα Ελληνικά site παράνομου διαμοιρασμού κινηματογραφικών ταινιών, μουσικών κομματιών, λογισμικού, παιχνιδιών κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρίες αυτών, παράλληλα με την φοροδιαφυγή.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι πέντε (25) σκληροί δίσκοι, πέντε (5) φορητοί υπολογιστές, πλήθος ( cd ) οπτικών ψηφιακών δίσκων και πλήθος έγγραφων αποδείξεων από χρηματικά ποσά που εισέπρατταν, από διαφημίσεις στις ιστοσελίδες και από συνδρομές μελών, συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

Alexander

*****  Ήδη άρχισε ξένη Ιστιοσελίδα με πάνω από 3.000.000 χρηστες να φιλοξενεί έλληνες σε μια ειδική ενότητα.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό?Ξέρετε τι θα γίνει εάν πέσει εκεί μέσα ένα ελληνικό αρχείο ποσες φορες θα κατεβει?
Είπανε οι εφημερίδες ότι το video τις Τζούλιας κατέβηκε από το gamato 900.000 φορες.Αυτά είναι παραμυθια βεβαια για μικρά παιδιά.
Εάν είχε 50.000 downloads θα ήταν υπεραρκετό.Άλλωστε το gamato δεν χρησιμοποιούσε εύκολα και γρήγορα downloads και ήταν δυσλειτουργική σελίδα.(με Torrents)
Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό.
Το greekstars δέχεται μονο έλληνες στο forum του και δεν μπορεί να εγγραφει κανεις που δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα διότι έχουμε ελληνική λέξη προστασίας κατά την εγγραφη.
Τι θα γίνει όμως τώρα εάν ένα video σαν τις Τζούλιας η ένα cd σαν τις Παπαρίζου πέσει μέσα σε αυτό το ξένο forum?
Ξέρετε ποσα downloads θα γίνουν?Με πιο τρόπο θα τους σταματήσει η ΕΠΟΕ?
Δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα παρατήσουν.Πρέπει όμως να σκεφτούν επιτέλους και την μάστιγα τις αισχροκερδειας που γίνετε από τις ελληνικές εταιρείες DVD και CD.
Οι εταιρείες αυτές πάντα θα φωνάζουν για προστασία.Σωστά.Πάντα έτσι πρέπει.Αλλα ποτε δεν άκουσαν και τις κραυγές του κόσμου που εδώ και πολλά χρονια φωνάζουν για τις τιμές και είναι ο αιμοδότης αυτών των εταιρειών, οι οποιες ποτε δεν σκέφτηκαν τον λαό παρα μονο πως θα αποκομίσουν περισσότερα κέρδη..
Έβαλαν και σαν ασπίδα την ΕΠΟΕ και τους είπαν:Καθαρίστε εσείς τώρα.Και η ΕΠΟΕ καθαρίζει με τον τρόπο της.
Το λάθος έγινε όμως.Τώρα θα γίνονται downloads που ένα μονο forum θα ξεπερνάει όλα τα ελληνικά μαζί.
Θα μου πείτε λάθος είναι να κάνουν το καθήκον τους και να εφαρμόζουν τον νομο?Όχι βεβαια.Τα σημεία όμως των καιρών κάτι τέτοιο λένε.
Και ας κοιτάξουν να εφαρμόσουν τους νομους από την λαίλαπα που μαστίζει την ελλάδα και το γνωστό νούμερο των τριακοσίων.

Δεν θα αναφέρω αυτό το ξένο forum πιο είναι.Άλλωστε θα μαθευτεί γρήγορα και θα ακολουθήσουν και αλλα κολοσσιαία forums.Η ελλάδα δηλαδή θα γίνει η Νούμερο ένα χωρα με το πιο μεγάλο παθητικό σε downloads.