Σάββατο Απρ 29

Επιδοτούμενα κλιματιστικά

Δευτέρα, 25 Μάιος 2009 20:13
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από τον Ιούνιο η Κυβέρνηση σκέπτεται το μέτρο της επιδότησης για την αντικατάσταση παλαιών κλιματιστικών με νέα ενεργειακής κλάσης Α (τεχνολογία inverter). Το ύφος της επιδότησης θα ανέρχεται στο 35% της αξίας του κλιματιστικού.
Το μέτρο αυτό θα αναζωογονήσει την αγορά κλιματιστικών που εμφανίζει πτώση 40% έναντι του 2008. Το συγκεκριμένο μέτρο συζητείται εδώ και μήνες και θα χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους και μάλλον θα ανακοινωθεί πριν τις Ευρωεκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξασκείται πίεση προκειμένου το μέτρο να επεκταθεί και για άλλες ηλεκτρικές συσκευές
.

Άντληση καυσίμων από το «Sea Diamond»

Τρίτη, 19 Μάιος 2009 10:17
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για τα ελληνικά δεδομένα πραγματοποιείται με σκοπό την άντληση των καυσίμων από το κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond», που βρίσκεται βυθισμένο στην καλντέρα της Σαντορίνης εδώ και δύο χρόνια.
Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν οι εργασίες για την άντληση των καυσίμων, οι οποίες θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες, ενώ το κόστος θα ανέλθει στα 6 εκατομμύρια ευρώ.
Στο πρώτο στάδιο θα επιχειρηθεί να γίνει η άντληση όσων καυσίμων μπορούν να βγουν στην επιφάνεια ενώ θα ακολουθήσει η στεγανοποίηση των ανοιγμάτων του πλοίου για την αποφυγή τυχόν μελλοντικής διαρροής και στο τελικό στάδιο, θα γίνει η περισυλλογή όσων καυσίμων διαρρεύσουν στην επιφάνεια της θάλασσας.

Ανακοινώθηκαν τα ευρωψηφοδέλτια για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Δευτέρα, 18 Μάιος 2009 10:08
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Επιτέλους τα δύο μεγάλα κόμματα αποφάσισαν ποιοι θα είναι οι εκλεκτοί τους για την Ευρωβουλή.

Για την Ν.Δ. επικεφαλής θα είναι η πρώην Υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου το όνομα της οποίας ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο την Κυριακή το πρωί.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τους υποψήφιους του στον 5ο όροφο της Ιπποκράτους στέλνοντας ένα μήνυμα λιτότητας και σοβαρότητας όπως ανέφεραν οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ. Η σύνθεση των Ευρωψηφοδελτίων έχει ως εξής:

Περισσότερα: Ανακοινώθηκαν τα ευρωψηφοδέλτια για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙ

Πέμπτη, 14 Μάιος 2009 17:46
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης με αφορμή τη χτεσινή απόφαση του ΚΑΣ για τη μετατροπή του Παλαί Γαλατσίου σε εμπορικό κέντρο, δήλωσε τα ακόλουθα:

Η Κυβέρνηση αγνοώντας την απαίτηση των κατοίκων για τη διατήρηση του δικαιώματος σε ελεύθερους χώρους αθλοπαιδιών και πρασίνου, επιμένει να προωθεί τη μετατροπή του Παλαί Γαλατσίου σε εμπορικό κέντρο.
Μετά την ερώτηση που είχαμε καταθέσει (4/3/09) προειδοποιώντας για τα επερχόμενα δεινά, ακολούθησε η πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ, η οποία ενέκρινε -παραγκωνίζοντας την αρχική αρνητική εισήγηση- τη συνύπαρξη ενός μνημείου του 12ου αιώνα, της περίφημης Ομορφοκκλησιάς στο Γαλάτσι με ένα ακόμη εμπορικό κέντρο, σε έναν χώρο μάλιστα από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει στην πρωτεύουσα με πράσινο και χωρίς δόμηση.
Αδυνατεί η κυβέρνηση να κατανοήσει ότι η εποχή της αντιπαροχής και της τσιμεντοποίησης της Αθήνας και των άλλων Ελληνικών πόλεων έχει παρέλθει. Ότι είναι μια αποτυχημένη πολιτική του παρελθόντος της οποίας το κόστος όλοι πληρώνουν σήμερα. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι η θωράκιση των πόλεων απέναντι στην κλιματική αλλαγή και τα ακραία φαινόμενα εξαρτάται από την διατήρηση και δημιουργία χώρων πρασίνου. Ότι η δημόσια υγεία, το περιβάλλον και ο πολιτισμός αποτελούν ανώτερες αξίες για την ανάπτυξη της χώρας από τις εργολαβίες.
Η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τη θέση των πολλών και αδύναμων και παρά την οικονομική κρίση δεν διστάζει να πλήξει ανεπανόρθωτα τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής πρός όφελος άλλων συμφερόντων.
Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου και οι εγκαταστάσεις του οφείλουν να παραμείνουν στο σύνολό τους δημόσιος χώρος αθλητισμού και πολιτισμού με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτόν των παιδιών και της νεολαίας του Γαλατσίου και των όμορων Δήμων.

Πορεία διαμαρτυρίας για το ΠΑΛΑΙ

Δευτέρα, 11 Μάιος 2009 15:13
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Με πρωτοβουλία και πρόταση του προέδρου του Αθλητικού μας Κέντρου κου Μανώλη Πρωτονοτάριου, την οποία αγκάλιασε η Δημοτική αρχή, είχαμε μια σημαντική και κυρίως πρωτότυπη κινητοποίηση των Γαλατσιωτών. Ο λαϊκός ποδηλατικός γύρος και η πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων της πόλης μας ενάντια στη μετατροπή του Παλαί σε εμπορικό κέντρο ήταν εξαιρετικές πρωτοβουλίες που αγκαλιάστηκαν από όλους μας, κυρίως όμως από τους νέους ανθρώπους κι αυτό είναι το πλέον παρήγορο!
Εδώ
θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στο Μανώλη Πρωτονοτάριο για την άψογη καθόλα προετοιμασία της διοργάνωσης, κάτι το οποίο γνωρίζουμε ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο και ότι για αρκετό καιρό έτρεχε να φροντίσει για όλα.
Από
το πρωί της Κυριακής 10 Μαΐου έως αργά το μεσημέρι, εκατοντάδες Γαλατσιώτες, φωνάζοντας τα συνθήματα « Οι νέοι δεν επαιτούν, αλλά απαιτούν» και «Όχι στο εμπορικό κέντρο , ναι στον αθλητισμό», έδωσαν ένα πραγματικό μήνυμα ζωής.
Το
αστυνομικό τμήμα της πόλης μας με επικεφαλής τον Διοικητή κ. Σπύρο Μωραΐτη είχε φροντίσει για την ομαλή διεξαγωγή της πορείας. Όπως μάθαμε, υπήρχε μία δύναμη 105 ατόμων που από τις 9 το πρωί φρόντιζε σταδιακά για το κλείσιμο των δρόμων αλλά και για κάθε απρόοπτο.
Επικεφαλής
της πορείας ήταν ο Δήμαρχος Κυριάκος Τσίρος, ενώ αξίζει να αναφερθεί η παρουσία καθόλη τη διάρκεια της πορείας και των εκδηλώσεων του επί 32 χρόνια Δημάρχου Γαλατσίου Βασίλη Παπαδιονυσίου, ο οποίος περπάτησε με τον κόσμο μέχρι το Παλαί.

Περισσότερα: Πορεία διαμαρτυρίας για το ΠΑΛΑΙ

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL