Σάββατο Απρ 29

Καπνοαπαγόρευση από σήμερα

Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2009 14:24
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Από σήμερα αρχίζει η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις.
Όταν η συνολική επιφάνεια του καταστήματος δεν ξεπερνά τα 70τ.μ. η επιχείρηση μπορεί να επιλέξει να λειτουργεί αποκλειστικά ως χώρος καπνιζόντων. Ο κατά τον νόμο υπεύθυνος του καταστήματος το δηλώνει και ζητά χορήγηση αδείας καπνιζόντων από την Δημόσια Αρχή.

Τα καταστήματα που έχουν συνολική επιφάνεια από 70-300τ.μ. μπορούν να δημιουργήσουν χώρο καπνιζόντων. Θα πρέπει να γίνει αίτηση στην αρμόδια Δημόσια Αρχή που θα συνοδεύεται με την σχετική μελέτη χώρου των καπνιζόντων καθώς και την πλήρη κάτοψη του τοπογραφικού του καταστήματος.
Ο χώρος αυτός θα πρέπει να έχει μέγιστο εμβαδόν ίσο με το 30% του ωφέλιμου χώρου, να είναι πλήρως διαχωρισμένος από το υπόλοιπο κατάστημα, να είναι εξοπλισμένος με κατάλληλα μηχανήματα.Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η είσοδος, παραμονή και οποιαδήποτε απασχόληση ανηλίκων στους χώρους καπνιζόντων.Για τις επιχειρήσεις καζίνο θα γίνει διαβούλευση των αρμοδίων υπουργείων για να καθορίσουν οι όροι σχετικά με την απαγόρευση καπνίσματος.Οι εξωτερικοί χώροι ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση ακόμη και αν καλύπτονται με σκέπαστρο.Τις κλήσεις στους παραβάτες θα κόβει η Δημοτική Αστυνομία και θα είναι μέχρι 500 ευρώ

Ο Κόσμος διαβάζει και κρίνει μόνος του

Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2009 14:39
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Η ΓΡΑΜΜΗ μέχρι σήμερα δεν έχει θίξει κανέναν Δημοτικό Σύμβουλο ούτε της διοίκησης ούτε της αντιπολίτευσης. Κρατά πάντα μια σταθερή και αξιοπρεπή στάση, όπως αρμόζει στους χαρακτήρες των ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτή. Φροντίζει να ενημερώνει σωστά τον κόσμο όχι μεταφέροντας του αυτά που θέλουμε αλλά όσα δηλώνουν ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της διοίκησης και της αντιπολίτευσης, οι πρόεδροι και γενικά όποιος ασχολείται με τα κοινά.
Ο κόσμος διαβάζει και κρίνει μόνος του.

Να είστε βέβαιοι ότι και γνώση έχει και κρίση.

Ο κόσμος είναι αυτός που στηρίζει την ΓΡΑΜΜΗ, τον ευχαριστούμε και σε αυτόν μόνο απολογούμαστε.

Δεν μας αφορά τι σκέφτονται όσοι έχουν «συμφέροντα» με όσα γράφονται. Αυτοί είναι μεταφερόμενα φύλλα στον άνεμο. Μιά στο καρφί και μιά στο πέταλο αναλόγως των περιστάσεων και το τι τους συμφέρει.

Οι κ.κ. Δερεδίνης και Μαγκανάρης μετά από τις δηλώσεις τους (ότι ο τοπικός τύπος «χρηματοδοτείται» ασύστολα και οι δουλειές που παίρνει είναι εκτός αντικειμένου και στα όρια της διαπλοκής) καλούνται εάν συμπεριλαμβάνουν και την ΓΡΑΜΜΗ σε αυτές, να μας στείλουν τις καταγγελίες τους για να τις δημοσιεύσουμε, διαφορετικά εάν δεν αναφέρονται σε εμάς να μας αποστείλουν επιστολή που να το αναφέρουν.

Αυτά γιατί όταν θίγουν υπολήψεις να ξέρουν ότι από εμάς θα παίρνουν απαντήσεις σκληρές και με ονόματα.

Δεν θέλουμε να επεκταθούμε άλλο στο θέμα μέχρι να πάρουμε τις απαντήσεις των δύο Δημοτικών Συμβούλων.

Απομακρύνθηκαν οι Αθίγγανοι από το Άλσος

Παρασκευή, 19 Ιούνιος 2009 11:53
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Επιχείρηση έγινε σήμερα το πρωί στη περιοχή που βρίσκεται δίπλα από το κολυμβητήριο του Άλσους Βεΐκου (ανήκει στο Δήμο Νέας Ιωνίας) για την απομάκρυνση αθίγγανων που παράνομα είχαν κτίσει μια μικρή παραγκούπολη. Όπως πληροφορηθήκαμε δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην λειτουργία του Αθλητικού Κέντρου και του Άλσους Βεΐκου ενώ ο κίνδυνος φωτιάς ήταν πιθανός από την λειτουργία της παραγκούπολης. Το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα είχε πιάσει φωτιά στο σημείο αυτό αλλά μετά από έγκαιρη επέμβαση σβήστηκε με μικρές απώλειες.

Περισσότερα: Απομακρύνθηκαν οι Αθίγγανοι από το Άλσος

Ληστεία σε Σούπερ Μάρκετ

Παρασκευή, 19 Ιούνιος 2009 11:48
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Δύο ένοπλοι εισέβαλαν χθες Πέμπτη το απόγευμα στις έξι το απόγευμα στο σούπερ μάρκετ Προμηθευτική που βρίσκεται στην οδό Ολυμπίας και Σύρου.
Ο ένας ένοπλος φορούσε κουκούλα ενώ ο δεύτερος κράνος. Ο πρώτος απείλησε την ταμία με το όπλο να του δώσει τις εισπράξεις όμως για κακή τύχη της ταμίας η ταμιακή μηχανή είχε μπλοκάρει και ο ληστής έχασε την ψυχραιμία του. Στην συνέχεια στράφηκε στο δεύτερο ταμείο όπου πήρε μικρό χρηματικό ποσό. Οι ένοπλοι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Απάντηση της Αντιδημάρχου Πρασίνου στην Καταγγελία

Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2009 15:31
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Σχετικά με την «καταγγελία Μελών Επιτροπής Περιβάλλοντος», που φιλοξενείται στην αρχική σελίδα στον ιστότοπο της εφημερίδας ΓΡΑΜΜΗ, θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:
Όπως αναφέρεται στην εν λόγω «καταγγελία», σε αναδασωτέες εκτάσεις του Δήμου μας, παρατηρείται  καθυστέρηση στον καθαρισμό τους από ξερά χόρτα, σκουπίδια και μπάζα.

Πληροφορώ τους αναγνώστες σας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι οι συγκεκριμένες εργασίες (εργολαβία), ξεκινούν άμεσα και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου 2009, ημέρα Τετάρτη.
Η φετινή συντήρηση των αναδασωτέων περιοχών, στην οποία περιλαμβάνεται και η αποψίλωση, γίνεται μάλιστα, νωρίτερα ένα μήνα περίπου από κάθε άλλη χρονιά και αυτό για πρόληψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου, το 2005 η  συντήρηση και η αποψίλωση πραγματοποιήθηκαν από τις 12 Ιουλίου και μετά. Επίσης για το 2006, οι εργασίες αυτές ξεκίνησαν και πάλι στις 11 Ιουλίου. Το δε 2007, που η αποψίλωση και συντήρηση έγιναν όχι με εργολαβία, αλλά από συμβασιούχους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πρασίνου, οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν περί το τέλος Ιουνίου ενώ τέλος, το 2008, οι εργασίες αυτές ξεκίνησαν στις 11 Ιουλίου, και σε λοιπούς κοινόχρηστους χώρους (Λόφο Παιδιού, Λόφο Άγιου Σπυρίδωνα, Ελικώνος στις 19 Ιουνίου).

Για το “Λόφο του Παιδιού που αναφέρεστε ξεχάσατε φαίνεται, και θα έπρεπε να το θυμάστε σαν μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος ότι πραγματοποιούμε περιβαλλοντική εκστρατεία για την περιποίηση και προστασία του στις 21 Ιουνίου, μετά από μελέτες εντομολόγων του Μπενάκιου και με την πρωτοπόρα για τα χρονικά των Δήμων άδεια της Δασικής Υπηρεσίας για κοπή και απομάκρυνση 63 νεκρών και άρρωστων δένδρων καθώς και την αποκλάδωση των υπολοίπων για την αποφυγή μετάδοσης του φλοιοφάγου εντόμου που τα καταστρέφει. Η ανάπλαση και η δενδροφύτευση του υλοτομημένου μέρους του δάσους από τον ΟΣΚ θεωρείται δεδομένη μετά από αυτή την δραστηριότητα και τον κατάλληλο φυτευτικά χρόνο, καθώς και η ενίσχυση του εδάφους  για την βοήθεια στην ανάπτυξη των δένδρων.

Επιπροσθέτως γίνονται προσπάθειες από την υπηρεσία πρασίνου και κατόπιν υποδείξεως της Δασικής Υπηρεσίας να απομακρύνει τα αυθαίρετα εναποθέντα προϊόντα κλάδευσης, δενδροστοιχιών (με προορισμό το εργοστάσιο κομποστοποίησης) από τη δημόσια αναδασωτέα έκταση, που φέτος κλείνουν αισίως τα εξήμισι χρόνια ύπαρξης και συνεχούς εναπόθεσης στο χώρο, τα οποία είναι επικίνδυνα για τη δασική - αναδασωτέα έκταση και τις γύρω περιοχές, με σκοπό το κομμάτι να δεντροφυτευτεί με τη πρώτη φυτευτική περίοδο τον Οκτώβρη του 2009.

Κατόπιν αυτών θεωρώ την καταγγελία αν όχι υποβολιμαία, τουλάχιστον άκομψη, όσον αφορά τις ευθύνες που αποδίδονται στο Δήμαρχο και σε μένα ως  Αντιδήμαρχο Πρασίνου.

Σημειωτέον ότι είμαι Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, μέλη της οποίας είναι και οι 2 «καταγγέλλοντες», οι οποίοι ούτε πριν, αλλά ούτε και κατά τη συνεδρίαση (15 Ιουνίου 2009) της ίδιας μέρας κατά την οποία δημοσιεύτηκε η καταγγελία, απευθύνθηκαν πρώτα σε εμένα για να με ενημερώσουν για την κίνησή τους αυτή αλλά και να ενημερωθούν πριν από κάθε τους ενέργεια. Προτίμησαν να δημοσιοποιήσουν την «καταγγελία» τους και μετά να προσέλθουν στη συνεδρίαση της Επιτροπής, χωρίς να αναφέρουν το παραμικρό.

Τέλος, εφόσον οι καταγγέλλοντες υπογράφουν ως μέλη της Επιτροπής και όχι ως δύο απλώς ανησυχούντες πολίτες, είναι εύλογη η απορία, μήπως ο διαχωρισμός της θέσης τους δεν είναι παρά μόνο η αποποίηση των όποιων ευθυνών τους για οτιδήποτε «άσχημο» συμβεί, όντες μέλη της συγκεκριμένης Επιτροπής;

Αυτά όσον αφορούν τις αρμοδιότητές μου ως Αντιδήμαρχος Πρασίνου, ώστε έστω και αργότερα χρονικά, να καταγραφεί και «η άλλη άποψη».

Για δε τα υπόλοιπα, προτρέπω τα «μέλη» της Επιτροπής, να απευθυνθούν και στην Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, ώστε να ενημερωθούν έγκαιρα για τις όποιες ενέργειες γίνονται στο πλαίσιο της αρμοδιότητας της όπως η φύλαξη αυτών των χώρων.

 
“Η Φύση μας διδάσκει

να παίρνουμε από παντού τόσο όσο μας χρειάζεται
και να δίνουμε περισσότερο από όσο θέλουμε,
έτσι που να μπορούμε πάντα να παίρνουμε.

Ας προσέχουμε όλοι μαζί το σπίτι μας τη γη,
αν πάθει κάτι, που θα μείνουμε μετά;

Προχωράμε μπροστά, εθελοντές της ζωής,
και έχουμε να μάθουμε πολλά...”

 

Γαλάτσι 16-06-2009
ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 


 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL