Πέμπτη Απρ 27
διαβάστε την με ένα κλικ
 

meganalysis

katiallo2

Γράφει ο Στέφανος Μαύρος

P2050002

Mavros IT Group - Backbone Computers
Computer Hacking Forensic Investigator
Certified Ethical Hacker
CHFI,CEH,WLE,PPA,CISA,NSA COC
Λεσβου 6, 11147, ΓΑΛΑΤΣΙ
Τηλ: 210 22 22 201
email: info @ mitgroup.gr

Πέμπτη, 26 Σεπτέμβριος 2013 17:56
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Σε περίπτωση που ψάχνετε εργασία στο διαδίκτυο, προσέξτε τα μηνύματα που διαφημίζουν προσφορές της εταιρείας Disney Cruise Line. Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει μια απάτη που έχει σχεδιαστεί για να ξεγελάσει τους χρήστες να παραδώσουν προσωπικά στοιχεία και χρήματα.

Τα μηνύματα αυτά, σύμφωνα με το Hoax Slayer, έχουν σαν τίτλο «Disney Cruise Line – προσφορά εργασίας» και περιέχουν κάτι σαν αυτό (σε Αγγλική γλώσσα):

«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι αναζητούμε υποψηφίους που θα συνεργαστούν με τη Disney Cruise Line [Αυστραλία] κάτω από τον Αριθμό Αναγνώρισης Εργασίας EU/DCL/00867-13. Η συνολική πρόσληψη θα είναι 205 υποψήφιοι. Ελάχιστες ηλικιακή απαίτηση 18 ετών και άνω.

Χρειαζόμαστε σοβαρές προτάσεις που έχουν την ικανότητα να εργαστούν σκληρά και θα πρέπει να συμφωνήσουν και να τηρούν τους κανόνες και τους κανονισμούς της εταιρείας. Η εργασία πάνω σε ένα πλοίο κρουαζιέρας απαιτεί πειθαρχία. Ο μισθός εξαρτάται από τη θέση που θα κάνετε αίτηση και από την εμπειρία σας. Ο μισθός κυμαίνεται γύρω στα 3.120 ΕΥΡΩ και άνω.»

Περισσότερα: Προσοχή στα ψεύτικα emails με προσφορά εργασίας

Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2012 20:43
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Εδώ και δυο μήνες έχουμε αναβαθμίσει το Τμήμα Επισκευής Φορητών Υπολογιστών με νέα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που μας επιτρέπουν να έχουμε ασφαλέστερη αλλά και αξιόπιστη λύση στην διάγνωση βλαβών και επισκευής των φορητών υπολογιστών αλλά και μητρικών πλακετών ή πλακετών από οθόνες πλάσμα.

Ευχαριστώ τους πελάτες μας για την υποστήριξη τους τα τελευταία 12 χρόνια και συνεχίζουμε  σταθερά, αναβαθμίζοντας την τεχνολογία μας και τις δυνατότητες μας.

Στέφανος Δ. Μαύρος

 

 

Κυριακή, 07 Οκτώβριος 2012 21:43
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Ανακοίνωση - προειδοποίηση για νέα μορφή απάτης μέσω κινητών τηλεφώνων εξέδωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε αυτήν αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα κάτοχοι κινητών τηλεφώνων δέχονται γραπτό μήνυμα sms το οποίο τους ενημερώνει ότι δήθεν έχουν κερδίσει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Το μήνυμα είναι γραμμένο στα Αγγλικά και έχει ως εξής: «Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Euro Millions Mobile Award. To Claim Funds,Kindly Email us: FNK424756,Your Name & Number to: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ».

Όπως λοιπόν αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, "σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτηση αυτών".

Η συγκεκριμένη μορφή απάτης αποτελεί μετεξέλιξη  της αποκαλούμενης «νιγηριανής απάτης» καθώς τα παραπλανητικά  μηνύματα δεν αποστέλονται μέσω e mail όπως κατά το παρελθόν αλλά μέσω γραπτών μηνυμάτων sms. 

Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2012 10:12
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Το πιο δημοφιλές λειτουργικό παγκοσμίως είναι πια τα Windows 7, σύμφωνα τουλάχιστον με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρεία αναλύσεων Net Applications. Τον προηγούμενο μήνα τα Windows 7 κατείχαν μερίδιο αγοράς 42.76%, ελάχιστα περισσότερο από τα Windows XP με 42.52%. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν τα Windows Vista με 6.15%, με τα Mac OS X 10.7 και Mac OS X 10.6 να ακολουθούν με 2.45% και 2.38% αντίστοιχα.

Χρειάστηκαν συνολικά τρία χρόνια για να βρεθούν στην κορυφή τα Windows 7 ενώ αν λάβουμε υπ’όψην μας όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού, η Microsoft κατέχει περίπου το 92% της αγοράς σε λειτουργικά συστήματα desktop.

Τα Windows 8, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στις 26 Οκτωβρίου είναι το πρώτο λειτουργικό της Microsoft το οποίο σχεδιάστηκε για να λειτουργεί τόσο καλά σε tablets όσο και σε προσωπικούς υπολογιστές. Οι χρήστες Windows XP, Vista ή Windows 7 θα μπορούν να αναβαθμίσουν στα Windows 8 Pro μέσω digital download στην τιμή των 39.99 δολαρίων, ή 31.8 ευρώ.

Σάββατο, 31 Μάρτιος 2012 12:32
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Υπάρχουν 13 DNS servers που φιλοξενούν τις βάσεις δεδομένων πυρήνα για τη μετατροπή των διευθύνσεων IP. Οι Anonymous έχουν ανακοινώσει «Παγκόσμια Επιχείρηση συσκότισης",  με την απενεργοποίηση των κεντρικών διακομιστών DNS.
Οι Anonymous θέλουν να βομβαρδίζουν αυτους τους 13 servers με μια κίνηση denial of service attack . Εάν οι διακομιστές πάρουν πάρα πολύ φόρτο εργασίας, θα γινει ενα μεγαλο crash  και ως εκ τούτου δεν είναι θα ειναι σε θέση να εκπληρώσουν τις αναζητήσεις DNS, οποτε και  καθιστά όλα τα Domain Names άχρηστα.
Αλλά υπάρχουν πολλοί Περιορισμοί σε αυτόν τον τύπο επίθεσης:
 • Υπάρχουν 13 ριζικοι διακομιστές εκεί έξω, αυτό δεν είναι δυνατό να κλείσουν ολοι. Ο κάθε εξυπηρετητής είναι υπό τον έλεγχο των διαφόρων εταιρειών και έχουν διαφορετικό υλικό και διαφορετικούς τρόπους για να το προστατεύσει. Εάν κάποιος εξυπηρετητής πέσει, αυτοματα μπορεί να μεταναστεύση σε άλλους servers.
 • Οι Ανώνυμοι δύλωσαν Ημερομηνία Επίθεσης την 31 του Μάρτη του 2012 , προφανώς θα υπάρξουν 1000 Εμπειρογνωμόνες Ασφαλείας που γνωρίζουν για την επίθεση και εργάζονται στο backend για την Ασφάλεια και την επίλυση των ζητημάτων.
 • Οι Χρήστες του Διαδικτύου δεν χρησιμοποιούν διακομιστές ρίζας (root servers)  υπηρεσίας άμεσα, αυτο τον κανουν οι master servers. Οι χρήστες του Διαδικτύου συνδέονται με διακομιστές (slave servers), που παρέχονται από το φορέα παροχής υπηρεσιών τους στο Διαδίκτυο (ISP). Οι  Slave Servers συνχρονιζουν τα δεδομένα  με τους ριζικούς διακομιστές (master servers).
 • Οι ριζικοί διακομιστές εχουν υλοποιηθεί ως  συστήματα που χρησιμοποιούν την αντιμετώπιση anycast. Anycasting είναι tweek στο Internet με πίνακα δρομολόγησης, έτσι ώστε η  κίνηση που προορίζεται για μια διεύθυνση IP μεταφέρεται σε διαφορετικό τοπικό διακομιστή.

 

Συμπέρασμα: Πολυ δυσκολο να κλείσει το διαδίκτυο. Και κατι που εχει την διαφορα. Το FBI ειναι αυτο εχει τους περισσοτερους DNS servers. Το συμβολαιο ληγει την 31/03/2012. Καλή σας ημέρα.

 

 

 

Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2012 17:06
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Hotspot Shield είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα λογισμικού που προσθέτει την ασφάλεια σε κάθε μία από τις συνεδρίες της περιήγησης σας. Εντοπίζει επίσης και μπλοκ κακόβουλου λογισμικόυ, ασπίδες προστασίας της ιδιωτικής ζωής σας από παρακολουθήσεις, και εξακολουθεί να επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε όλες τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες.
Χρησιμοποιώντας αυτό το λογισμικό, μπορείτε να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας και ψηφιακών δεδομένων από υψηλής τεχνολογίας παρακολουθήσεων που καραδοκεί σε Wi-Fi hotspots, τα ξενοδοχεία και αεροδρόμια, καθώς και εταιρικά γραφεία και ISP κόμβους. Σημείωση: η δωρεάν έκδοση του λογισμικού αυτού υποστηρίζεται από τη διαφήμιση που εμφανίζει το λογισμικό λειτουργεί.

http://www.anchorfree.com
 

CPU Ταχύτητα Επαγγελματική 3.0.4.5

CPU Ταχύτητα Professional είναι ένα λογισμικό μετρικό συσκευή που θα με ακρίβεια την ταχύτητα του επεξεργαστή αναφοράς του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας 12 διαφορετικές δοκιμασίες. Το λογισμικό δεν είναι μόνο μέτρα, αλλά τα αρχεία της ταχύτητας, και συγκρίνει τον υπολογιστή σας σε χιλιάδες άλλους υπολογιστές που έχουν προστεθεί σε όλο τον κόσμο ιστοσελίδα του συστήματος CPU-κατάταξης. Τα μοναδικά πίνακες σύγκρισης CPU να παρακολουθείτε την πραγματική "στο πεδίο" ταχύτητες επεξεργασίας όλων των διαφορετικών Intel και AMD επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται σήμερα.

http://www.cpuspeedpro.com

Αυτό το δωρεάν πρόγραμμα λογισμικού είναι έφερε σε σας από MajorGeeks.com : Τα αρχικά-Spyware Δωρεάν download, σε συνεργασία με Infopackets.com. Αποποίηση: Η παραπάνω περιγραφή λογισμικό που παρέχεται από τον προμηθευτή του λογισμικού και δεν είναι εγγυημένη ή υπονοούμενο για να είναι ακριβής. Πάντα στήριγμα το PC σας πριν τη λήψη και εγκατάσταση οποιουδήποτε λογισμικού στο σύστημά σας. Σας παροτρύνουμε να επανεξετάσει την πολιτική MajorGeeks.com λογισμικού για περαιτέρω λεπτομέρειες.


 

 
Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2012 21:29
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Προς το παρόν, κανένα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικάνικου PC World όμως, η Sony είναι πιθανό να προσθέσει δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών στο PS3. Η εφαρμογή δεν θα σας επιτρέπει μόνο να επεξεργάζεστε εικόνες, αλλά και να τις μοιράζεστε μέσω της επερχόμενης υπηρεσίας PlayMemories Online. Βέβαια η εν λόγω υπηρεσία μάλλον δεν θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, οπότε μένει να δούμε αν θα διατεθεί και η σχετική εφαρμογή στη χώρα μας. Πάντως στην Αμερική, η εφαρμογή (όχι το Photoshop, αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα) θα διατεθεί τόσο σε δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών, όσο και σε πλήρη έκδοση έναντι 18 δολαρίων.
Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2012 21:03
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Σημαντική αναβάθμιση στον μηχανισμό προβολής των εικόνων του πραγματοποίησε το Facebook, δίνοντας σας τη δυνατότητα να ανεβάζετε στα άλμπουμ σας φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Έτσι, όταν οι φίλοι σας ανοίγουν τις φωτογραφίες αυτές θα μπορούν να τις δουν στο μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος ανάλογα με τις διαστάσεις της οθόνης τους, κάτι που σημαίνει πως σε πολύ μεγάλες οθόνες οι εικόνες θα μπορούσαν να εμφανίζονται έως και τέσσερις φορές μεγαλύτερες σε σχέση με πριν.

Η δεύτερη σημαντική λειτουργία που πρόσθεσε το Facebook αφορά την δυνατότητα προβολής των φωτογραφιών πλήρη οθόνη, επιλέγοντας τα βέλη που εμφανίζονται όταν ο κέρσορας μεταφερθεί στην επάνω δεξιά πλευρά μιας εικόνας. Αξίζει βέβαια εδώ να διευκρινιστεί πως το χαρακτηριστικό αυτό είναι προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο σε όσους χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση του Firefox ή του Chrome.

Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2012 21:26
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Στα Windows
 • Firefox: Shift + Alt + #
 • Chrome: Alt + #

Mac

 • Firefox: Control + #
 • Chrome: Control + + Επιλογή #
 • Safari: Control + + Επιλογή #

Συντομεύσεις

 • 1: Home
 • 2: Timeline / προφίλ
 • 3: Οι φίλοι
 • 4: μηνύματα
 • 5: κοινοποιήσεων
 • 6: γενικές ρυθμίσεις του λογαριασμού
 • 7: ρυθμίσεων απορρήτου
 • 8: στο Facebook σελίδα του Facebook
 • 9: νομική άποψη
 • 0: Κέντρο Βοήθειας
 • m: νέο μήνυμα
 • ; : Αναζήτηση

Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2012 19:00
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Σύμφωνα με ερευνητές, η Microsoft εξέδωσε σήμερα έξι ενημερωμένες εκδόσεις ασφάλειας που επιδιορθώνουν επτά τρωτά σημεία, συμπεριλαμβανομένου ενός κρίσιμου σφάλματος των Windows, το οποίο οι hackers θα προσπαθήσουν σίγουρα να εκμεταλλευτούν με ένα διαδικτυακό worm.

Το σφάλμα,που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ολες τις τρέχουσες εκδόσεις των Windows, εντοπίστηκε στο Remote Desktop Protocol (RDP) και επιτρέπει στους επιτιθέμενους να εκτελέσουν κώδικα από απόσταση χωρίς να γνωρίζουν username χρήστη ή κωδικό (pre-authentication exploitation). Το RDP είναι συνήθως <…>

απενεργοποιημένο από προεπιλογή όμως είναι από τις υπηρεσίες που ενεργοποιούνται πιο συχνά σε εταιρικά δίκτυα και εξυπηρετητές για απομακρυσμένη διαχείριση των εξυπηρετητών.

Η Microsoft αναφέρει σε μια δημοσίευση μέσω του blog της: “Δεν φοβόμαστε καμία επίθεση. Ωστόσο, γνωρίζοντας πόσο ελκυστική είναι αυτή η ευπάθεια στους κακόβουλους χρήστες, προβλέπουμε ότι θα δημιουργηθεί κάποιο exploit για την εκμετάλλευσή της εντός των επόμενων 30 ημερών.”

Ανάμεσα στις ενημερώσεις που κυκλοφόρησε η Microsoft, οι τέσσερις έχουν κριθεί σημαντικές. To Expression Design παρουσίαζε σφάλμα το οποίο έχει επιλυθεί καθώς και ένα ζήτημα του Visual Studio. Στις ίδιες ενημερώσεις υπήρχαν επιδιορθώσεις και για τον πυρήνα αλλά και το σύστημα DNS.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL