Παρασκευή Απρ 28
διαβάστε την με ένα κλικ
 

meganalysis

katiallo2

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

eptanisioiekdr1

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ-ΜΟΝΗ ΔΑΜΑΣΤΑΣ-ΠΑΥΛΙΑΝΗ-ΑΛΙΑΡΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου πραγματοποίησε ημερήσια Εκδρομή στις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ-ΜΟΝΗ ΔΑΜΑΣΤΑΣ-ΠΑΥΛΙΑΝΗ-ΑΛΙΑΡΤΟΣ.


Οι εκδρομείς του Συλλόγου επισκέφτηκαντις Θερμοπύλες το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης και είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν τα ιστορικά γεγονότα. Αρχικά είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εισαγωγική τρίλεπτη ταινία στην αίθουσα προκαταρκτικής ενημέρωσης. Στη συνέχεια, στην αίθουσα διαδραστικών εφαρμογών, όπου σε οκτώ δυναμικά τραπέζια  τους έγινε η eptanisioiekdr2παρουσίαση πολυμεσικών  εφαρμογών με θέμα το ιστορικό πλαίσιο της μάχης και την απήχησή της μέχρι τις μέρες μας. Εκεί, παίζοντας,  συνέλλεξαν πληροφορίες για τη μάχη των Θερμοπυλών. Στην αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας,  παρακολούθησαν, με ειδικά γυαλιά τεχνολογίας κυκλικής πόλωσης, την προβολή της τρισδιάστατης ψηφιακής ταινίας για το στρατιωτικό εξοπλισμό Ελλήνων και Περσών.
Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη – προσκύνημα στην ιερά Μονή της Δαμάστας  στην κατάφυτη πλαγιά του Καλλιδρόμου που έχει θέα προς την κοιλάδα του Σπερχειού, στα όρια των επαρχιών Λοκρίδας και Φθιώτιδας.
Οι εκδρομείς του Συλλόγου στην συνέχεια επισκέφτηκαν το χωριό της  Παύλιανης  το δάσος και το πάρκο της. eptanisioiekdr3Η νοτισμένη βλάστηση που μοσχοβολάει, τα πανύψηλα έλατα, οι σπάνιοι σχηματισμοί δέντρων και ο ήχος των πηγών του Ασωπού παρασύρουν τον επισκέπτη σε μια μοναδική εμπειρία ζωής.Όχι κάτι περισσότερο.Χρειάζεται δουλειά και  προσοχή για ασφαλή περιήγηση των επισκεπτών. Μετά την περιήγηση στο πάρκο για μια περίπου ώρα  γευματίσανε σε ταβέρνες της περιοχής.
Γύρω στις 17.40 ώρα παίρνανε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση στην Αλίαρτο για καφέ.
Ο Σύλλογος των Επτανησίων έδωσε το επόμενο ραντεβού του με φίλους και μέλη  στην διήμερη εκδρομή που προγραμματίζει να πραγματοποιήσει 6 και 7 Μαίου 2017 στις ρίζες του.Στο Ιόνιο πέλαγος σε ένα από τους τόπους καταγωγής του την πανέμορφη Λευκάδα .