Σάββατο Απρ 29

Κατεδαφίζεται το παράνομο κτίσμα στο ΠΑΛΑΙ

Παρασκευή, 08 Μάιος 2009 16:51
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Εργασίες κατεδάφισης είχαμε σήμερα το πρωί στο ΠΑΛΑΙ. Εργάτες γκρέμιζαν το παράνομο κτίσμα που είχε στηθεί στο σημείο που είναι η αφετηρία των λεωφορείων. Δεν ξέρουμε εάν αυτό έχει κάποια σχέση με τη χθεσινή απόφαση αλλά καλό είναι ο Δήμος και ο Δήμαρχος προσωπικά να το έχουν υπόψη τους.
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου Μανώλης Πρωτονοτάριος έσπευσε στο σημείο και ζήτησε εξηγήσεις για το τι συμβαίνει. Η ΓΡΑΜΜΗ ήταν εκεί και φωτογράφισε τις εργασίες.

«Όχι» είπε το Νομαρχιακό Συμβούλιο

Παρασκευή, 08 Μάιος 2009 16:31
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών καταψήφισε την περιβαλλοντική μελέτη που είχε κατατεθεί από τον όμιλο Χαραγκιώνης- Sonai Sierra για την εκμετάλλευση του ΠΑΛΑΙ.
Παρών ήταν ο ίδιος ο Χαραγκιώνης, ο οποίος προσπάθησε, παίρνοντας το λόγο, να υποστηρίξει τις θέσεις της κοινοπραξίας.
Ο Δήμαρχος Κυριάκος Τσίρος πήρε το λόγο δύο φορές, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο να γίνει εμπορικό κέντρο και δηλώνοντας ότι θα παραμείνει χώρος πρασίνου, άθλησης και πολιτισμού.
Παρόντες ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, Ελένη Αυλωνίτου και Μπάμπης Ασφής.
Να τονίσουμε ότι η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου ήταν ομόφωνα αρνητική.

ΟΧΙ στο εμπορικό κέντρο

Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2009 11:19
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Η προσπάθεια να αποφύγουμε τελικά την δημιουργία εμπορικού κέντρου στο ΠΑΛΑΙ συνεχίζεται με μια κίνηση του Δήμου και του Αθλητικού Κέντρου, που πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα είναι πιο επιτυχημένη και θα αναγκάσει βουλευτές και κόμματα να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα.
Στις 10 Μαΐου θα διεξαχθεί λαϊκός ποδηλατικός γύρος και πορεία διαμαρτυρίας για το ΠΑΛΑΙ. Θα συμμετέχουν φορείς, σύλλογοι, δημοτικές παρατάξεις και κινήσεις πολιτών. Έξω από το ΠΑΛΑΙ θα διεξαχθούν αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου ενώ όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην πόλη μας θα είναι κλειστοί.
Πρέπει όλοι να δώσουμε το παρών και να βροντοφωνάξουμε  ΟΧΙ στο εμπορικό κέντρο.
Για όσους θέλουν να λάβουν μέρος στον ποδηλατικό γύρο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του Αθλητικού Κέντρου στο Δημαρχείο Γαλατσίου.

Ημερίδα για την ανακύκλωση

Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2009 11:46
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Ο Δήμος Γαλατσίου συνεχίζοντας την προσπάθεια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών για την ανακύκλωση, διοργανώνει την Τετάρτη 29 Απριλίου  Ημερίδα Ενημέρωσης στο ισόγειο του Δημαρχείου.
Η ημερίδα ξεκινάει στις 18:00 με την παρουσίαση των έργων ζωγραφικής των Δημοτικών Σχολείων του Γαλατσίου και τη βράβευση των πιο πρωτότυπων συμμετοχών με έπαθλο Εκπαιδευτική  Επίσκεψη στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης.
Στις 20:00 θα ξεκινήσουν οι ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες και αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση και ερωτήσεις.

Έρχεται το «κτηματόσημο»

Δευτέρα, 20 Απρίλιος 2009 14:52
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail
Όσοι ιδιοκτήτες δήλωσαν την περιουσία τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο θα κληθούν να καταβάλουν το αναλογικό κτηματόσημα 1% επί της αντικειμενικής αξίας. Υπολογίζεται ότι 2,8 εκατ. πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν 5,1εκατ. ακίνητα, θα καταβάλουν το τέλος σταδιακά ως το 2011 και θα παραλάβουν τους οριστικούς τίτλους για τις ιδιοκτησίες τους.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL